Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!  
   –егистрац舫абравена парола

ƒобра новина! ≈то как изглежда новата придобивка на Ѕлагоевградската професионална гимнази€ /—Ќ»ћ »/!


7 септември 2018 09:53  7 коментара   18767 прочита



»зградиха най-модерни€т автосервиз в училището и още...


Ќапълно оборудван автосервиз, нов физкултурен салон, работилници и лаборатории, нови бани и тоалетни, това са само част от новите придобивки на Ѕлагоевградската професионална гимнази€. –епортер на struma.com усп€ да надникне в новата сграда, ко€то е на стойност 1.4 млн. лева.

–аботилницата за специалност "“ехник по транспорта техника" е оборудване с най-модерните уреди за диагностика и ремонт на автомобили. ќт школото се похвалиха, че имат сключен договор за безплатно ползване в срок от пети години на —офтуер на Bosch с активно търсене на дефекти и оптималното решение за ремонт на всички леки автомобили, ванове и камиони. —ъс сигурност и най-модерни€ автосервиз в областни€ център би завид€л на това оборудване.

”чилището с над 40 години истори€ вече има физкултурен салон. Ѕлагоевградската професионална гимнази€ или бивши€т ≈лектротехникум за първи път ще ползва за часовете по физкултура и спорт в закрита спортна база. ¬ече са монтирани баскетболни кошове и врати за хандбал и минифутбол. ¬ залата ще може да се играе и волейбол, като до началото на учебната години директорът на школото јнтон ƒрагоев обеща да бъде разчертано и полето за тези видове спорт.

ƒо началото на новата учебна година в закритото помещение ще бъдат монтирани всички уреди, необходими за провеждане на часове по физическо възпитани. ќсвен физкултурен салон по ќѕ –егиони в растеж са изградени лаборатории и специализирани кабинети по всички специалности, които се изучават в училището. „исто нови бани и тоалетни също ще бъдат на разположение на учениците.

»зграждането на новата сграда стана възможно, благодарение на финансирането от страна на оперативната програма. ѕроектът е на стойност 1.4 млн. лева. ¬ сградата ще има напълно оборудван автосервиз за диагностика и ремонт на автомобили. 240 ученика учат в школото, в специалностите јвтомобилна мехатроника, ≈лектрообзавеждане на производството,  омпютърна техника и технологи€ и ≈лектродомакинска техника.

ѕрез 1975 година училището е преобразувано от —ѕ“” на “ехникум по електротехника, но никога до сега не е имало физкултурен салон. ѕрез зимата децата са спортували в зала за фитнес, с уреди и тенис на маса. ƒо кра€ на година ще обновена и изкуствената настилка на терена за футбол в двор на професионалната гимнази€. “очно една година ще продължи изграждането и оборудването на новата сграда.

Ќа 18 септември 2017 година кмета на Ѕлагоевград д-р јтанас  амбитов и заместниците му ’ристина Ўопова, «орница  ралева, »во Ќиколов и директора на Ѕлагоевградската професионална гимнази€ јнтон ƒрагоев направиха първа копка от разшир€ването и модернизаци€та на учебно-производствената база на Ѕлагоевградската професионална гимнази€.

¬ени јндонова

ќще за: гимнази€  придобивка  автосервиз  салон ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


7 коментара

7 септември 2018 20:45 | запознат
ќценка:
10
 (
12
 гласа)

“о ученици н€ма, те харчат пари за физ. салон. ј и повечето съоръжени€ - и спортни, и за автоработилницата, са поръчани още от ръководството на ѕ“√ "». Ѕойчев"!


8 септември 2018 08:33 | друг запознат
ќценка:
10
 (
10
 гласа)

 акво е тово изкрив€ване на историческите факти? “ази гимнази€ беше създадена от сливанато на ѕ“√ "». Ѕойчев" и ѕ√≈ "Ќ. ¬апцаров". ѕо- старото училище тази година навлиза в 60 та си годишнина. ќсвен това със създаването на “ћ“ има и специалност ƒ¬√, а и там има и електро специалности, които по- късно/1975г. / се обособ€ват в “≈. ѕак питам:  ой има интерес от скриване на действителните факти? «а справка има живи и ученици, и учители и директори на тези училища. ѕотърсете ги!


8 септември 2018 11:01 | ƒойран
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

—амо развалиха площадката с лостове. ¬ Ѕлагоевград само големите риби си гледат за интереса, а хората кучета ги €ли. ѕомн€ как децата се събираха там, имаше доста младежи като мен, а сега какво поредната сграда с вход 5лв. “ова ли е бъдещето на град Ѕлагоевград? ћладите вече н€ма да имат възможност да спортуват безплатно заради дебеловрати бизнесмени с лични интереси. ƒано се задавите с парите си!!!


9 септември 2018 11:05 | 777
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

«авърших 96г. това училище б€хме до '«' паралелка н€маше салон нищо сега за 2 класа циганета салон, бан€ сервиз. «а кой незнам.


9 септември 2018 11:18 | тръмп
ќценка:
-6
 (
6
 гласа)

това че преди сто години не е имало нищо не означава че сега не тр€бва да има. и през 96 не си писал по форуми, но сега пишеше, а и смартфон не си имал, ама сега си натискаш с пръста нали. јйде малко по серизоно и след нас ще има хора. ’ората направили нещо той черногледеца иска да го разруши


9 септември 2018 11:59 | запознат
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

тръмп написа:’ората направили нещо

јко са искали да направ€т нещо като хората, тр€бваше да премест€т обединеното училище в сградата на ћеханотехникума, ко€то има и физ. салон, и работилници, а и е проектирана и строена точно за професионално обучение. Ќужно и беше само едно саниране, за което имаше готов енергиен одит, но навремето √роздилова, докато бе д”петатка при ÷ар€, прехвърли парите вместо за саниране на ћеханото - в ≈зиковата гимнази€. “а толкова си могат (или умишлено прав€т далавери) тъпите ни временно управл€ващи.


11 септември 2018 14:25 | ’ахах
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

јбе айде бе гол€мата работа, само директора си знае колко пари е укрил от то€ проект хаха 1. 4 млн лв., много —мешни станахте в та€ \"гимнази€\", то ученици н€ма, а и да има то те не стъпват там, ама иначе стро€т за т€х абе хах€, н€кой по-добре да вземе да направи една проверка в тази гимнази€, че си ревът за това




¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме



 оментар





¬ъведете кода от картинката

 



   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.