Дело за дискриминация! Падна жалба на кандидат за общински съветник от ВМРО срещу Община Петрич

22 юли 2020 16:22   4 коментара   13125 прочита


Стойчо Точев се ожали, че земеделски производители са дискриминирани от общината, поставени при по-неблагоприятни условия от други

Върховен административен съд отмени решение на Окръжен съд – Благоевград за дискриминация по касационна жалба на Община Петрич.

Делото пред окръжните магистрати бе образувано след жалба на кандидата за съветник от ВМРО Стойчо Точев пред Комисията за защита от дискриминация, че продавачи, земеделски производители и търговци на промишлени стоки, ползващи пазар за плодове и зеленчуци – Кърналово, заплащат различни цени.

Жалбоподателят твърдеше, че Община Петрич е поставила земеделските производители, които продават на пазар за плодове и зеленчуци – Кърналово при по-неблагоприятни условия, на основата на признаците по чл. 4, ал. 1 ЗЗДискр., при събирането на входни такси за ползване на общинския обект. Върховният административен съд обаче отмени решението на Окръжен съд – Благоевград по преписка на Комисията за защита от дискриминация, с която Общината е осъдена да заплати на Комисията 100 лв. за адвокатски хонорари и на жалбоподателя Стоян Точев сума от 500 лв. за разходите по делото.

ВАС отменя и решението на окръжните магистрати по делото, с което Община Петрич е осъдена да заплати 250 лв. за дискриминация и осъжда Комисията за защита от дискриминация да заплати на Общината разноските по делото и за двете съдебни инстанции. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

П. Попов  

 


Още за: жалба   съд   съветник   Петрич   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
22 Юли 2020 21:26 | Стойчо Точев
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Нали точно заради такива неща вече живея в НОРМАЛНА държава!
Тук това няма как да се случи!


22 Юли 2020 22:04 | Точо Стойчев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В НОРМАЛНАТА държава, където слугуваш никой няма да се върже на номерата ти, та за това няма как да се случи да се занимават сума ти институции с глупости. Прав си - няма да се случи там където си, ще се навеждаш, ще събираш яд, после ще се върнеш тук да си избиваш комплексите и да се правиш на голям законджия. Е, да, само дето знаем, че и ти заобикаляш законите и играеш на дребно.


22 Юли 2020 23:55 | Стойо Ялако
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Марш, тирачия неук. Марш там, където ходят всички некадърници, като теб. Там ти е мястото. Кулалийски селтак некадърен. Нищо не става от тебе!


23 Юли 2020 15:52 | от кукуряхцево
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В Петрич няма общ съвет - този общ съвет е слугинаш на Бръчков. Вместо да се захванат с проблемите на града и селата те се мушморлочат около Бръчков. От кой може да се очаква нещо такова - като и БСП съветниците Йьорданка Атанасова и др. Капитанов са слуги на Бръчков . Този обс съвет е най- слабия в цялата история на Петрич. Затова и хората на вън казват че няма обс съвет.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар