Завръщането! Женствени обувки с котешки ток хит на 2018   
   РегистрацияЗабравена парола

Дадоха им сериозен открит урок! Ново попълнение "прокурори и съдии" в Окръжен съд - Благоевград! /Видео/


13 юни 2018 12:58   10966 прочитаВ Окръжен съд-Благоевград днес се проведе открит урок "Предай нататък" на тема "Съдебна власт-информиран избор и гражданско доверие"


Пет отбора с ученици от от 8 и 10 клас от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” Благоевград представиха презентации на различни теми, облечени като прокурори и съдии.

Те предаваха урока на своите съученици от 7 клас. След приключването на презентациите им бяха задавани въпроси от представения материал, на които всички отговориха правилно и не се затрудниха. В рамките на една година учениците от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” Благоевград са се подготвяли, като са изучавали темите засягащи сферата на правото и съда.

Съдия Катя Бельова, която присъстваше в съдебната зала поздрави всички ученици за финала на тяхното обучение и им пожелава след години да станат прокурори и съдии.

Всеки отбор имаше име и девиз, като отборите бяха 5.

Учениците от 10 клас Виктор Чорбаджийски, Айше Муева, Натали Борисова от отбора на "Темида" - Девиз: "Строг закон, но закон"

Златина Илиева, Кристиян Стойков и Иван Станчев от 8 клас "Дике" с девиз "Грешката в правото вреди"

Божидара Станчева и Виктория Иванова от 10 клас, отбор "Юстиция" с девиз,, Да възтържествува справедливостта та ако ще светът да погине"

Ивана Гошева, Крум Царев и Михаил Бухов от 8 клас, отбор "Цицерон" с девиз "Няма по-сигурна защита от невинността"

Илия Колев и Михаел Харлампиев от 8 клас, отбор "Норма" с девиз "Всекиму заслуженото"

Учениците бяха наблегнали на интересни теми, като например една от тях беше "Превенция срещу употребата на наркотичните вещества. Престъпления извършвани от наркозависими лица и трафик на хора. "Друга тема беше за домашното насилие над малолетни и непълнолетни и мерки за защита на правата на жертвите.

Роси Митева

Още за: съд  урок  доверие Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.