Новините на югозападна България
Бърза пица с яйца  
   РегистрацияЗабравена парола

Близо 100 дами от Благоевград подкрепиха учредяването на Съвет на жените


11 Януари 2018 20:06  8 коментара   7231 прочитаПри голям интерес протече първата среща на Съвет на жените под агидата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Близо 100 дами заявиха желанието си за участие в Съвета. По време на форума бяха обсъдени градивни идеи за подобряване на градската среда в Благоевград.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности и председател на Съвет на жените Христина Шопова подчерта, че целта на Съвета е да се събират жени, които са готови да работят за развитието и бъдещето на Благоевград. „Ще обсъждаме, дебатираме и коментираме проблеми, засягащи града, за да се случват по- добри неща за нас и децата ни. Отдавна имахме идея за такъв Съвет в Благоевград. Хубавото е, че има организации, с които споделяме общи идеи.

Подбудите, които доведоха до създаването на този Съвет е, че всички ние, които работим в институции, администрация и т.н. сме били и от другата страна. Аз се интересувам от това, което искате, мислите и тук идеята е да бъда в пряка връзка с Вас.“, каза Христина Шопова. Тя поясни, че първоначалната концепция за Съвета е била да обедини майките в Благоевград, но след това е взето решение да не бъдат поставени ограничения.

На първото събрание на Съвета на жените присъстваха жени, работещи в различни сфери /туроператори, юристи, икономисти, журналисти, доброволци, членове на НПО, учители, преподаватели и т.н/. В залата не липсваха и мъже, които приветстваха идеята и изказаха гражданската си позиция. На срещата присъства и гост от САЩ, който изказа възхищението си към Благоевград и заяви желанието си да инвестира в града.

Заместник- кметът и представител на Съвета даде възможност на всеки желаещ да изкаже своето виждане за по-добър Благоевград. По време на форума стана ясно, че ще бъде избран секретар на Съвет на жените, както и ще бъде сформиран Управителен съвет.

Срещите ще бъдат регулярни и ще се провеждат един път в месеца, като следващата среща е насрочена за 22 февруари 2018 година от 17:30 часа.

В Съвета може да участва всяка дама, представител на НПО, бизнес или гражданин. По време на всяко събрание ще бъде воден протокол, който след края на срещата ще бъде представян на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Съвет на жените дава възможност на дамите в Благоевград да защитят правата си, да обсъдят проблемите и да предложат креативни идеи.

 

 

Още за: съвет жени благоевград Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


8 коментара

11 Януари 2018 21:03 | Фери
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

А сега е наред Съвет на старейшините... Хаха, тъпанари


11 Януари 2018 22:35 | Корева
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Бях там. Повярвах, е усеем


12 Януари 2018 07:47 | Жена
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Дано бъдат чути и изпълнени предложенията ни за по-красив и подреден град. Всички заслужаваме да живеем по-добре!


12 Януари 2018 09:19 | позиция
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Г-жа Шопова вместо да се чуди как да си разнообразява ежедневието, да си седне на г и си свърши работата за която получава заплата. Какво правят директорки на детски градини в пенсионна възраст, няма да се учуда че тия директорки ще са първите в Съвета. Добро начинание, но така организирано- сигурно на провал...


12 Януари 2018 10:40 | да бе
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

струма оти триете неудобни комнтари, та там са само служители на общината


12 Януари 2018 11:52 | Ели
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Прекрасна инициатива, която има бъдеще. Поздравявам Христина Шопова и всички, подкрепили идеята!


12 Януари 2018 12:22 | До ЕЛИ
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

тИ МОМИЧЕ МАЙ СТАНА ВЕЧЕ ЧЛЕН НА СЪВЕТА, ИДЕЯТА Е ХУБАВА НО ЗА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ТРЯБВАТ ЧИТАВИ ХОРА, ПО -0 ЛОШОТОЕ ЧЕ МНОГО ОТ ЧИТАВИТЕ НЕ ВЯРВАТ НА ПРОКЛАМИРАЩИТЕ ИДЕЯТА..... АМИ ДАНО УСПЕЯТ ДА ПОЖИВЕЕМ И ЩЕ ВИДИМ.....


13 Януари 2018 00:18 | До 325
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Явно някоя от изброените от теб ти е жена, щом си толкова запознат. Или си някоя недооценена и недокла... на, и завиждаш, че някой иска промяна към по-добро. Злобен народ сме си, ей, не народ, а мърша... И се научи да пишеш и тогава плюй другите!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.