Банските механи вече със своя запазена марка "Уникално Банско"

22 юли 2016 19:26   1 коментар   7378 прочита


Банските механджии сбъднаха отдавнашната си мечта да създадат обединение, в което да членуват всички механи, притежавани и стопанисвани от банскалии. Така вече има създадено сдружение от 14 бански механджии, всички те членове на Съюза на туристическия бизнес Банско.

Амбицирани да се утвърдят като носители на кулинарната традиция и да дадат своя принос в развитието на Банско като предпочитана туристическа дестинация, те вече имат своя запазена марка и знак - „Уникално Банско”. Марката ще работи за утвърждаването на единни стандарти за хранене в техните заведения. В същото време всяка от тези механи ще представя типичните бански ястия, пречупени през традицията в собствените им семейства.

Логото на „Уникално Банско” и списъкът с всички негови членове ще стои на видно място във всяка от тези 14 механи. Така всеки посетител ще разбира, освен че тази механа е носител на марката и кои са останалите заведения, в които бански семейства предлагат традиционна за града вкусотия. Те не гледат на своите колеги като на конкуренция, а като на партньори. Тяхната заедност оттук нататък ще намира проява във организираните в курорта туристически мероприятия, борси и събития.

1 коментар
24 Юли 2016 12:57 | беги-бе
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

...а по улиците на (б) анско се разнася Уникален аромат, особено по ремонтираните. Той км... знае
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар