Армен Назарян и Даниел Александров на гости на дупнишкия кмет М. Чимев

04 май 2015 15:25   4550 прочита


Големият Армен Назарян, заедно с новата звезда на българската борба Даниел Александров гостуваха днес на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. С тях бе и доскорошният треньор на Александров - Денислав Чамишки. Повод за поканата от инж. Чимев бе спечеленото най-престижно българско отличие в класическата борба - златен колан от "Никола Петров" преди седмица.

Александров, показа на Чимев, както златния колан, така и медалът от надпреварата. "Аз настръхнах докато го държа, а представям си какво е чувството за теб", не скри вълнението си инж. Чимев. "В момента Даниел разполага с най-доброто. Разполага с треньор като Армен Назарян. Друго не му трябва, за да продължи да трупа от тук насетне все повече медали и успехи", скромно отбеляза Чамишки. "Запалих се по борбата именно в моя роден град Дупница. Тук направих първите си стъпки и след един от коледните турнири преминах в Самоков.

Радвам се, че успях да спечеля този приз, защото той ме мотивира още повече да работя за успехи на международния тепих", коментира Александров. "Успехът на едно младо момче като теб е стимул за децата да последват успехите ти. Примерът ти съм убеден, че ще бъде заразителен за младото поколение. Едва ли и Армен Назарян има представа какво означава за малък град като Дупница да има такъв успешен състезател с такова отличие", заяви инж. Чимев. "Гордея се, че имаме такива талантливи млади момчета като Даниел.

Обещал съм с тях да трупаме медали от Европейски и Световни първенства и ще удържа на думата си. Иначе на самото състезание, единодушно взехме решението, че Даниел заслужава да вземе златния пояс", разкри Назарян. "Разчитаме на Даниел в срещите му с децата да ги заразява и да идват в залите. Той е пример на това, как с много труд и талант, разбира се, се постигат такива успехи. Не си спомням по-млад състезател от него да е печелил пояса в този турнир. Няма ли база, няма и успехи в спорта.

Разбрах, че строите нова зала и това ще бъде положително за спорта в Дупница. Тъкмо ще имаме възможност да довеждаме тук именити борци за състезания и да "палим" младите по най-успешния индивидуален спорт в България. И тъй като разбрах, че сте голям фен на спорта и държи на него, ще получите акредитации за всичките ни международни състезания в България и бъдете наш гост", допълни легендата на световната борба. "Живот и здраве, Коледния турнир по борба ще бъде именно в новата зала", обеща инж. Чимев.

Освен парична награда, той подари икона на "Св. Иван Рилски"-закрилникът на Дупница на именития си съгражданин с думите: "Нека той бди над теб и те пази от травми и несполуки. Продължавай все така и слави името на България". "Винаги съм се гордял с родния си град и България. Те са над всичко", заключи дупнишкият борец.

П. Петров


Още за: А. Назарян   звезда   борба   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар