Афера с регистрацията: Техник от КАТ Дупница застава пред съда за документно престъпление

04 юли 2020 10:49   4984 прочита


  Пред  съда за документно престъпление застава служител в сектор "Пътна полиция". Обвинителният акт срещу Т. И. е по член 311, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Обвиняемият Т. И. е бил техник-механик в "Регистрация и технически контрол"-Дупница, при Областна дирекция на МВР-Кюстендил. 

Съгласно длъжностната характеристика, той участвал в изпълнението на задачите по регистрацията и техническото състояние на пътните превозни средства. Извършвал идентификацията им, като сверявал номерата на рамата и двигателя и сравнявал съответствието на марка модел, кубатура, мощност, брой места, товароносимост, цвят и други данни, характеризиращи ППС, с тези в представените документи за регистрация. В рамките на своите правомощия, обвиняемият отговарял за извършването на проверки, касаещи техническото състояние и идентификация на превозните средства и посочените данни в документите за регистрация и пререгистрация. 

Той съставил неистински документ на К. Р. - управител на търговско дружество, извършващо автобусни превози. Трябвало да се регистрира микробус "Мерцедес". По талон превозното средство било с 9+1 седящи места и 10 правостоящи. По негови показания, продавачът му предоставил седалки за монтиране, което той направил. 

П. Костов 


Още за: техник   КАТ   съд   документи   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар