8000 лв. отпуснаха кюстендилските парламентаристи за черквата в село Николичевци

10 ноември 2012 12:24   2755 прочита
Кметицата на селото е доволна от щедростта на ОБС и кмета
Кметицата на селото е доволна от щедростта на ОБС и кмета


Кметицата на селото е доволна от щедростта на ОБС и кмета

Осем хиляди лева от бюджета си отпусна община Кюстендил за покриването на новостроящата се черква в кюстендилското село Николичевци – “Вознесение господне”.

Много съм доволна от решението на общинския съвет, както и от това, че ще можем преди падането на снега да покрием храма, какъвто в нашето село не е имало никога, обясни селската кметица - Спаска Методиева.

Управничката уточни, че черковното настоятелство е търсило средства от много места, но навсякъде са срещали отказ, като бизнесмените са се оправдавали с кризата.

Миналата година парите, които бяха гласувани от общинския съвет, за грубия строеж на храма не ни се дадоха, защото условието беше - преизпълнение на приходната част в общинския бюджет, обясни Методиева. Фирмата която работи по строежа до сега пари не е получавала, подчерта още Спаска Методиева.Тя обясни, че кметството разполага с 5000 лева, които заедно с гласуваните от съветниците средства ще стигнат за направата на покрива.Благодаря на кмета Петър Паунов . Благодаря и на общинските съветници за тяхното родолюбиво дело, каза Методиева.

Детелин Цветков


Още за: черква   село   бюджет   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар