5000 лв. за нова входна врата спечелиха от томбола 16 семейства

15 юни 2011 00:05   4022 прочита
Домоуправителката Аделина Таскова-Стоянова с чека за 5 хиляди лева
Домоуправителката Аделина Таскова-Стоянова с чека за 5 хиляди лева


Домоуправителката Аделина Таскова-Стоянова с чека за 5 хиляди лева

16 семейства от Кюстендил, живеещи в стар панелен блок на ул. "Иларион Макариополски" №24 в града, спечелиха 5 хиляди лева за нова входна врата, пощенски кутии и електронен достъп от първата томбола на Асоциацията на домоуправителите в България.

Това е много хубава награда. Ние повечето сме възрастни хора, на една пенсия сме, така че не можем да отделяме големи суми за ремонти на блока ни, разказаха победителите в надпреварата. В десет от апартаментите живеем по един човек, пенсионер, така че сигурно, за да подменим входната врата, ще трябва години наред да събираме парички, разказват две от жените.

Имаме още доста работа по блока, първо покрива, а след това и външна изолация. За нея ще кандидатстваме отново по програми, защото пари няма, разказват още живеещите в спечелилия блок.

Добре че сме на гърба на полицията, та крадците се страхуват, иначе аз, както съм сама, много се замислям за безопасността си. Сега като ни сложат новата врата и магнитните карти, само ние ще можем да влизаме, а пускането на външни хора ще става като в западните филми, с копче, ако ми е приятен човекът, обяснява Мария Гърнева.

Всичко дължим на домоуправителката Аделина Таскова-Стоянова. Тя е млада и много инициативна, в събота и неделя излизаме около блока, косим си градинките, метем, скубем бурените, тук сме подготвили и пейчици да си сложим, разказват още с охота съседите.

Нямаме чистачка, но си имаме график, закачен е във входа и всеки го спазва, метене, миене, каквото му се падне, го прави, разказва още домоуправителката Аделина.

Ние сме първото сдружение за етажната собственост в Кюстендил. Тази награда е постижение за целия град, не само на нашия вход. До 10 дена ще имаме нова врата, а ни предстои да кандидатстваме и по европейските програми за саниране на входа, каза още домоуправителят Аделина Таскова-Стоянова.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар