5000 бранят Банско от екологичния рекет

08 април 2016 10:57   6 коментара   4113 прочита


Над 5000 души са подписали петиция в защита на Банско „от зелените неправителствени организации“, която е изпратена до премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и шефовете на всички парламентарни групи – това съобщават от Националната гражданска коалиция „За да останат хора в България“.

„Докато ние, банскалии, подкрепени от хората от Разлог, Якоруда, Белица, Гоце Делчев, развивахме ски зоната, зелените НПО–та правеха всичко възможно да саботират, да блокират и да разрушат това, което създаваме“, пише в текста, цитиран от Труд. Подписалите писмото смятат, че е срамно в продължение на 8 години властите у нас да не могат да вземат решение за построяването на втори кабинков лифт в ски зоната над курорта.

„През това време нашите конкуренти от Сърбия, Македония, Румъния, Косово, Чехия изградиха стотици нови съоръжения, лифтове и писти“, припомнят недоволните хора. Те добавят, че концесионерът на зоната „Юлен“ АД е преизпълнил договора с държавата, като за 10 г. е вложил над 3 млрд. лв.

Банскалии желаят дружеството да продължи да развива ски спорта и зимния туризъм, като се противопоставят на варианта концесията да бъде развалена.


Още за: петиция   защита   Б. Борисов   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
08 Април 2016 11:02 | ...
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Е много ясно, това им е хлябът на хората все пак.


08 Април 2016 14:31 | Природа
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

След години ще ревете, че няма вода и като завали има свлачища . Алчността не е помогнала на никого.


08 Април 2016 19:07 | Банскалия от Банско
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Рекет, брутална експлоатация, въвъждене в пълно заблуждение и тъмнина идва от посока '' Юлен '' ! При това с оптимално съдействие от община Банско ! Аз не искам да бъда концесионна единица . Не мога да приема офшорна фирма да дава ( налага ) насоки за развитието на нашият град ! Началото беше на нас банскалии . Бъдещето изглеждаше в наши ръце . Е, пък настоящето демонстрира, че ние банскалии сме аут . Все пак си имаме носове и безгрижно си ги чепкаме в захлас от факта колко е напреднало Банско . За шепа хора, разбира се .
Да си отвоюваме Банско ! Да си отвоюваме ски зоната ! Да се върнем масово по ски пистите ! Така както беше и така както трябва да бъде


08 Април 2016 22:50 | ГЕОРГИОС
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Като искат Разлог, Якоруда, Белица, Гоце Делчев да ги управляват офшорки не разбирам какъв им проблема. Ако нямат подходящи имена нека да наемат юленския Георгиос .Ще се бръкнат с 100-200 евра. Не плачете на чужд гроб че не знаете от коя страна му е главата и може да му плачете на х..


08 Април 2016 23:04 | скиор
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Това стара снимка ли е или си пазите и хляба и лозунгите? Заради офшорка свалиха премиера на Исландия, краката на Камеран се клатят, ще падне още някой а глупаците ще купуват фабрика на 9. септември


10 Април 2016 17:32 | Асен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Всички зелени в България са едни прости рекетьори. Единственото, с което се занимават е само да си пълнят гушките и да съсипват природата ни. Явно схемата им за крадене на пари е доста добре изпипана и има доста хора от властта в нея. Не виждам иначе как ще бъде възможно това заради 10-тина човека да се съсипва целият ни зимен туризъм и да остават хиляди души без поминък и работа. За това и трябва правителството да се намеси решително и да започне да мисли за хората, а не за няколко отбрани мислещи се за недосегаеми, екорекетьори.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар