2907 седмокласници от Пиринско се явиха на матура по литература

15 юни 2020 13:31   4193 прочита


2907 седмокласници  от Пиринско  се явиха на матура по литература днес  .89 училища в региона проведоха днес матурата по литература, съгласно епидемичната обстановка учениците бяха разпределени в 338 зали, съобщиха от РУО-Благоевград. 

В Благоевград на матура днес са явиха 654 ученици. Изпитът е в 71 зали в 11 училища. С най-много седмокласници – 121, е благоевградското VII СУ „Кузман Шапкарев”, където са осигурени 13 стаи. 

106 са седмокласниците в санданското III ОУ „Христо Ботев”, 99 са в СУ „Никола Вапцаров” – Петрич. 

Повече от 1200 учители следят за нормалното протичане на изпитите, както и да не се допуска струпване на деца и родители в двора на училищата. 

Не се допускат повече от 10-ма средношколци в една стая. Отстоянието между тях е 1. 5 метра. 

Наред с дистанцията, периодичната дезинфекция на помещения, повърхности, подове, всеки един ученик, квестор, член на комисия трябва да носи лични предпазни средства – задължително маска, ръкавици по желание и шлем, ако се налага. 

Изискването е всяко училище, в което ще се провежда изпит, да подсигури резерв от 15-20 процента лични предпазни средства и в случай на нужда да се предоставят на дете или квестор. Съответно за да няма струпване на ученици там, където са повече, ще бъдат отворени втори вход към сградите с обезпечено медицинско лице. На влизане температурата ще бъде измервана само при конкретно искане от страна на ученик, като медицинските специалисти ще бъдат готови и реагират и при най-малкото неразположение. На 17 юни е матурата по математика. На 17 юни е матурата по математика. 
В. Петрова 


Още за: ученици   матура   БЕЛ   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар