2632 седмокласници от област Благоевград се явиха на външно оценяване по български език днес

17 юни 2019 13:39   5621 прочита


2632 седмокласници от област Благоевград се явиха на Национално външно оценяване по български език днес. Общият брой на учениците от 7 клас, които са подлежащи на участие в Национално външно оценяване по български език и математика, е 2736. Това заяви за Struma.com Методи Попов, началник отдел "Организационно - методическа дейност и контрол" към Регионалното управление на образованието- Благоевград. “ 104 ученици не се явиха днес. Изпитът се проведе в 86 училища. Обстановката беше спокойна, нямахме проблеми. Да се надяваме, че учениците са дали всичко от себе си, така че да са удовлетворени от резултата“, допълни Методи Попов.

В Министерството на образованието беше изтеглен вариант номер 1, приказка на писателя, който се смята за един от признатите майстори на детски приказки, Георги Русафов беше предизвикателството пред учениците. Те трябваше да преразкажат „Богатствата на момъка“, включена в книгата „13 вълшебни приказки“. За първи път тестовете ще се проверяват електронно. В национален мащаб се явиха общо 61 хиляди седмокласници.

Предстои на 19 юни учениците да се явят на изпит по математика, а на 21 юни по чужд език.

За област Благоевград тези, които са заявили желание да се явят на чужд език са 115 седмокласници, като всички са посочили английски език.

К. Тодоров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар