2000 зрители аплодираха автори и изпълнители в Летния театър

05 септември 2011 00:20   11 коментара   10136 прочита
Победителите Д. Атанасов и Хр. Младенов
Победителите Д. Атанасов и Хр. Младенов


Победителите Д. Атанасов и Хр. Младенов

Дуетът Димитър Атанасов и Хр. Младенов спечели със "Сърце на птица" конкурса за авторска песен на "Пирин фолк - Сандански 2011"

Последните при изпълненията на сцената на Летния театър станаха първи на фестивала "Пирин фолк - Сандански 2011" в конкурсната вечер за авторска песен. Песента "Сърце на птица" по текст на Бистра Александрова, музика Димитър Атанасов и аранжимент на Юлиян Янев бе класирана на първо място.

Дуетът Димитър Атанасов и Христо Младенов изпяха песента и получиха най-висок брой точки - 224, присъдени от журито, председателствано от проф. Стефан Драгостинов, с почетен председател патрона на фестивала и кмет на общината Андон Тотев. В конкуренция с още 21 песни Димитър и Христо изправиха на крака публиката в Летния театър.

На второ място с 221 точки е песента "Самодивска невеста" по текст на Христина Динова, музика и аранжимент Светльо Митковски, изпълнена от Румен Миланов. Почетното трето място бе отредено на песента "Нощ над Свети Врач" по текст на Христина Димова, аранжимент на Сашо Митковски и музика Зоран Настов, в изпълнение на Жан Шейтанов, който получи 217 точки.

Над 2000 зрители станаха част от първата фестивална вечер на 19-ия международен фестивал "Пирин фолк 2011". Най-вълнуващите мигове бяха в самото начало, когато прозвуча традиционният химн на "Пирин фолк" - "Добре дошли в Сандански, приятели", изпълнен от ансамбъл "Пирин". Конкурсът бе открит със зашеметяващ танц на ансамбъл "Чинари", който оформяше хореографски всяка представена песен на конкурса. Невероятните момчета и момичета от състава плениха публиката и зрителите.

След конкурсната вечер Илия Луков, чиято певческа кариера започна от Сандански, разигра сърцата на всички с най-обичаните свои хитови песни.

Конкурсната програма продължава с раздел за изпълнителско изкуство, в който се срещат дарбите и обаянието на 15 изпълнители.

11 коментара
05 Септември 2011 07:30 | 1111
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Не разбрах само, това конкурс за естрадна или за македонска песен беше?
Или пък нещо смесено?
Тия да си бяха пробвали песента за Евровизия, и там щяха да спечелят, ама друг път!


05 Септември 2011 08:47 | сандански
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

От този ПИРИН ФОЛК по хубав не си спомням . Браво на организаторите


05 Септември 2011 10:50 | санданчанка
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

отг. на1 коментар:-Това бе един чудесен пирин фолк, а това, че вие не знаете какво е точно си е проблем на кухата ви глава, която не разбира от музика


05 Септември 2011 11:49 | НЕДОВОЛЕН ГРАЖДАНИН
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

БЕШЕ КАТО СЕРГИЯ НА ИЛИЕНЦИ, ШАРЕНО, ЕВТИНО И ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ СЕ ГОВОРЕШЕ НА" МАКЕДОНСКИ " НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА НЯКОЙ ПАРИ ЛИ ВЗИМА ДА ИМ ПРОКАРВА КУХАТА ПОЛИТИКА НА ОНЕЗИ КРАЙ ВАРДАРА ИЛИ СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ . И ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ВЕЧЕ ИДВАТ ЕДНИ ХОРА ОТ СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ, ОТ МОРЕТО, ОТ СОФИЯ И СЕ ПОСРЕЩАТ КАТО МЕСИИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА, ВЗИМАТ ДЕ ЩО ИМА НАГРАДИ И СИ ТРЪГВАТ. ТОВА МИ ГОВОРИ, ЧЕ ТУК НЯМА ДОБРИ ПЕВЦИ И МУЗИКАНТИ КОИТО ДА РАЗБИРАТ ТАЗИ МУЗИКА И ЗАТОВА ФЕСТИВАЛА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМЕСТЕН ВЪВ ВАРНА, СИЛИСТРА ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е ТАМ.


05 Септември 2011 13:56 | леле
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Много зле. А балет "Феерия" ме забавляваха страхотно, толкова непохватни и наивни.


05 Септември 2011 14:21 | аз
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Най-слабия Пирин фолк. Нищо македонско немаше в музиката, камо ли пиринско. Най-добре се представиха сръбските момичета, поне пееха поп-фолк а не умрела естрада. Това е некакъв странен международен фолклорно-естраден конкурс, пълно недоразумение, некакви гърци танцуват сиртаки, скопянци пеят на книжовен български и т. н. В Гърция от 300 000 македонци баш гърци ли намерихте да поканите, смешна работа...


05 Септември 2011 15:02 | бай Блаже
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Леле майко, каква БОЗА беше тоя Пирин фолк .... А па тия двамата / горски и морски/е па тия виха като вуци и реваа като магарина. и за това мучане им дадоа първа награда . И това ако не е гавра с Пирин фолка и с публиката здраве му кажи . Когато беше създаден Пирин фолк, беше за МАКЕДОНСКАТА песен и беше чудесен !!! А сега ??? торлу гювеч ... А на тази санданчанка от коментар 3 дето казва на ком. 1 че е кух, ще и кажа че тя е ТРИ пъти по куха, също като тия кухи лейки от ж у р и т о . Догодина ще бъде Пирин фолк за СЕВЕРНЯШКО--ВЛАШКА песен ..... Нека ни е ЧЕСТИТО!!!!!


05 Септември 2011 18:02 | истината
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

некомпетентоно жури, какви ли не специалисти събрани там. Що искате да класира жури от София


05 Септември 2011 20:22 | сволч
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Абсолютен боклук беше тоя Пирин фолк, както и всички досега. Пародия на фестивал, но парите са лахната. 200 000 за 2 дни. Страхотно, нали. На тумбака Пензов добре ще му дойдат. А иначе фестивал се прави с певци на македонски песни, а не с някакви-никакви. Къде са доайените на македонската песен - Г. Гоцев, Таня Костова, Иван Гоцев и т. н. Няма ги. Некакви момета се прават на печавки, ама не върви. Който не може неси го може и в злато да го облекат.


06 Септември 2011 01:32 | петко
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Е, какво очаквате от тоя Валентин Пензов. Той освен за усвояване на пари не мисли за нищо друго. Важното е, че има джамбуре. Сега п ък песните не били на македонска основа. Много важно. До догодина ще се забрави и хайде пак отначало. Кучето си лае, кервана си върви теглен от Пензов.


14 Септември 2011 13:40 | Крум от Крънджилица
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По-голема простотия от тоя Пирин-фолк е само продукцията на "Пайнера" - Димитровград..
Направо ужас.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар