Новините на югозападна България
Тайната на една отвара, която прави чудеса с тялото ви   
   РегистрацияЗабравена парола

164 инженери и учители се дипломираха в Югозападния университет „Неофит Рилски“


23 февруари 2017 09:38  6 коментара   5170 прочитаНа тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ 164-ма бакалаври и магистри от Техническия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. Абсолвентите от випуск 2016 са първите, които получават дипломи от най-младия факултет в структурата на Югозападния университет.

Деканът на факултета доц. д-р инж. Иванка Георгиева откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“, „Педагогика на обучението по техника и технологии“, „Кариерно развитие и предприемачество“ и „Компютърни системи и технологии“.

В словото си, отправено към абсолвентите, доц. д-р инж. Иванка Георгиева, заяви: „Ден като този ще влезе не само във вашите професионални биографии, този ден е важен и за Техническия факултет, защото днес представяме 164 обучени инженери и учители с фундаментално значение за технологичното развитие на страната ни. Този ден е важен и защото сред вас са тези, които мечтаят да изградят модерна и високотехнологична България, които виждат себе си като създатели на нови технологии, машини, уреди, системи, като мениджъри на успешни екипи и фирми, като учители“.

„Искам да се наложите като знаещи и можещи инженери и учители, което ще означава, че ние преподавателите в Техническия факултет сме ви дали необходимите знание и практически умения, показали сме ви формулите за взимане на правилните решения“, каза още доц. д-р инж. Георгиева.

Приветствие към дипломантите от името на ректора – доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличниците и им пожела лична и професионална реализация.

По традиция отличниците получиха и плакет на Югозападния университет. С най-висок успех от семестриалните и държавните изпити – 5.86 се дипломира Емилия Георгиева, завършваща специалност „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“. Тя отправи приветствие от името на абсолвентите и благодари на преподавателите от факултета за усилията, вниманието и търпението.

„След официалната церемония, колеги на всеки един от нас се дава правото и възможността да се реализираме. Нека покажем, че Терминал 2 не е единственият изход от социално-икономическата криза. Нека покажем, че имаме куража и силата да се реализираме тук, защото никъде другаде не можем да кажем – моите планини, моите реки, моят дом, само тук“, каза по време на церемонията Емилия Георгиева.

Сред отличниците, които получиха плакет са и Владимир Въков, Илина Георгиева, Кристина Тренчева, Филип Харизанов, Лазар Ташков, Ангел Крумов, Михаела Воденичарска и Ивайло Зиновиев.

Поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студенти от специалностите „Изпълнителско изкуство“ и „Съвременна хореография“ към Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Още за: инженери  университет  образование Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


6 коментара

23 февруари 2017 13:59 | Пе Котаков
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Гола вода и кал по гърбо са тия "инДжИнери" от ПУЦ-а, пардон - колежа, техникум над средното образование (ТНСО)! Като им видиш трите дебели турти (т. нар. деканат) отпред на последното фото, да ти се додрайфа...


23 февруари 2017 14:17 | ?!
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Инженери?! От Кога в ЮЗУ има инженерна специалност?! Сигурно са я открили на мястото на закритата специалност по космонавтика! Майтап бе Уили, лайно в коридора... тази информация е смайваща за нивото на образованието ...ЮЗУ се конкурира със СУ май... то у нас май скоро висшето образование ще стане задължително


23 февруари 2017 14:47 | студент
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Какъв Технически факултет, това и за колеж не става. Обучените в КСТ не е това, което беше, когато специалността беше в ПМФ. Някакви измислени преподаватели, от колежи в София, срам и резил, ръководител катедра КСТ една кифла неразбираща от нищо, нито администратор, нито преподавател. Жалко за хубавата специалност. Декан на ТФ - гола вода, надута жалка селска пръчка. Завърших КСТ, когато всичко беше истинско и ръководството на катедра КСТ и преподавателите идваха от ТУ-София. Колеги, спасявйте се в други специалности или в ТУ.


23 февруари 2017 14:56 | Вики
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сега разбирам, че колежа е станал факултет. И ако наистина това е ръководството му -
направо някой се е изгаврил със студентите. Скрийте се особено вие двете дебелите турти, както казва Котаков и не се показвайте. Ще заробите т. нар. факултет.


23 февруари 2017 15:01 | към Котаков
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И на мен ми се придрайфа колега от т. нар. деканат - дебелите турти. Добре, че учих по истинското време и не съм се срещала с тези, доколкото съм чула некадърнички. Но ако сега бях студентка по КСТ, задължително щях да се прехвърля в друга специалност, щом като ръководството и преподавателите не са на ниво.


24 февруари 2017 18:17 | Един от дипломиралите се.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Като знам каков инжинер съм, страх ме е да ида но лекар...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.