Новините на югозападна България
Трагедия: Цяло семейство повито в черно! Двама братя и бременна жена загинаха под свлачище  
   РегистрацияЗабравена парола

15-ти март! Предсказаният хаос в онкоболницата в Благоевград е факт! Патова ситуация! Няма кой да разписва документи за лечение, няма патолог, няма управител! Къде са виновниците за сътворения батак?!


15 март 2019 14:45  29 коментара   17661 прочитаПълен хаос е днес в онкоболницата в Благоевград, няма кой да разписва задължителните ежедневни лекарства, необходими за лечението на пациентите в здравното заведение, няма заседание на комисията, която има изрично изискване за патолог и всички са в пълно неведение какво ще се случва.

Днес бе крайният срок, в който управителят и патолог д-р Г. Георгиев, освободен с решение на ОБС, трябваше да напусне шефския кабинет, а на мястото му да застане, отново с решение на съветниците, началникът на Вътрешно отделение в МБАЛ Благоевград Румен Кондев!

Проверка на Struma.com в здравната каса установи, че няма постъпили документи за назначаване на нов управител, нито пък в МБАЛ Благоевград са постъпвали документи от Кондев за напускане. Днес онкоболницата е на автопилот в патовата ситуация, в която бе поставена в резултат на решение на общински съвет по предложение на хирурга д-р Таковски.

В сътворения от ОБС батак, невинни бяха замесени директорът на МБАЛ Огнян Митев, който не бе информиран, че съветниците са взели решение да назначат подчинения му началник на вътрешно отделение в онкоболницата и шефът на Здравната каса Ивайло Димитров, който не може да разрешава изписването на лекарства от касата, без в клиниката да има управител, отговорно лице и патолог, председател на здравната комисия, в болницата.

Едно необмислено предложение и последващо решение на ОБС е на път да застраши живота и здравето на стотици пациенти. Д-р Огнян Митев продължава да поддържа позицията си: Категоричен съм, че няма да допусна да се съсипва едно работещо отделение в болницата и да се подчиня на решение на местния общински съвет, което не е съобразено с абсолютно никакви изисквания на закона. Няколко дни казусът се коментира от болницата в Благоевград, от Здравната каса, но до момента вносителите на предложението мълчат, мълчат и съветниците, гласували сляпо на извънредната сесия.

Днес в целия този хаос, в който няма кой да поеме отговорност за случилото се и да направи един официален коментар за стореното, потърсихме кмета Ат. Камбитов, който бе крайно лаконичен: Общинска администрация и аз като кмет сме направили всичко необходимо около процедурата, спазили сме закона и сме изпълнили решение на общински съвет, което няма да коментирам", каза градоначалникът..

Въпросът е къде са тези, които забъркаха цялата тази каша?! Къде се потопиха и какво е тяхното предложение за излизане от сложната животозастрашаваща ситуация?! Май не разбират докъде доведоха онкоболницата и как ще продължи да работи тя. Кондев, за да е управител трябва да се регистрира по търговския закон, което отнема време, да не говорим, че още не е напуснал МБАЛ Благоевград и тъй като мълчи не знаем, какви са неговите намерения. Мълчат и отговорните от ОБС Благоевград.

Единствен, смело застана зад позицията си, директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев - Няма да участвам в такъв сценарий, в който се опитаха да ме набутат, да се оправят, в МБАЛ има достатъчно работа и болни хора, за които аз съм отговорен, за да си позволявам да съсипвам отделения.. и с лека ръка да освобождавам работещи лекари, на фона на тази криза с кадрите, каза и днес Огнян Митев. Прецедент е случилото се. С казуса е запознат и директорът на Националната здравна каса, за съвет и помощ при решаване на надробеното от ОБС..

Остава вариантът д-р Георги Георгиев да бъде върнат на работното си място на управител на онкоклиниката, но това може да стане единствено и само с решение на ОБС - Благоевград, който да отмени старото си решение и гласува на ново, така че Георгиев да спаси ситуацията до провеждане на конкурс. Дни наред чакахме мъдро решение, но до момента такова няма. Тежко и горко на болните в "Св. Мина"!

П. Иванов

Още за: онкоболница  лекарства  заседание  комисия Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


29 коментара

15 март 2019 15:17 | Яна
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Ами като не приеха предложението на кмета за Георгиев, така е


15 март 2019 15:21 | abc
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

EДИН МЕРЭАВЕЦ НАПРАВИ НА МАЙМУНИ И ЛЕКАРИ И КМЕТ И СЪВЕТНИЦИ И БОЛНИ


15 март 2019 15:32 | Really
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

Струма моля ползвайте конкретните имена на съпричастните лица. Къде се скри Тасков, а Таковски сигурно може би е на лов сред местни млади викачи.


15 март 2019 15:38 | ....
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Е ако се случи на някой да падне и си навехне крака, не може да ходи.
Какво, ще затворят ли болницата.
Там замесници, няма ли???
Или на кой както му е изгодно така представя положението.
Не вярвам толкова елементарни да са хората които решават казуса.
А и нали д-р Георгиев сам си е подал оставката.


15 март 2019 15:54 | биси
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

нЕ Е ТАКА, КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ОНКОБОЛНТЕ КОИТО ТРЯБВА ДА МИНАТ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА КОМИСИЯ В ОНКОБОЛНЦАТА ЗА ДА РЕ РЕШЕ КАК ДА СЕ ЛЕКУВАТ, НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА БОЛНИТЕ, НЕ ОТПИСВАЙТЕ С ЛЕКА РЪКА ПАЦИЕНТИТЕ, ОТ КАКВОТО И ДА СА БОЛНИ, КАК ДА СЕ ОПРАВЯТ ХОРАТА ОТ ОКРЪГА, СЕГА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ПЪТУВАТ ДО СОФИЯ И ТАМ ДА ТЪРСЯ СПАСЕНИЕ, ЩОТО ИМ Е МАЛКО БОЛЕСТТА, БЕЗСРАМНИЦИ, ВСИЧКИ СМЕ ХОРА, ВСИЧКИ БОЛЕДУВАМЕ, ТОВА Е КРАЙНО НЕПОЧТЕННО И ОБИДНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БОЛНИТЕ..... АКО СТЕ МЪЖКАРИ, / НА КАКВИТО СЕ ПРАВИТЕ/ ЗАСТАНЕТЕ С ИМЕТО СИ, ПОЕМЕТЕ ВИНАТА ОТ СЪЗДАДЕНИЯТ ХАОС И НАПУСНЕТЕ ОБЩ. СЪВЕТ... ЯВНО НЕ СТАВАТЕ.....


15 март 2019 15:57 | биси
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

Биси, в този Общински съвет мъжкар е само Злата.


15 март 2019 16:10 | Аь
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Болница работи на пълен ход. няма Управител
разхода по НЗОК за днешния ден, от кого ще бъде заплатен


15 март 2019 16:12 | нзок
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

от умниците общински съветници, тия дето създадоха тази ситуация.....


15 март 2019 16:14 | на дъното
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Ей тия хубавци на снимката, това е поредната им глупост, но много скъпа и ми е чудно, как се чувстват след така "добре" свършената работа?


15 март 2019 16:25 | Стефан
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Мнозинство в общинския съвет са герб и групата на Тасков.


15 март 2019 16:26 | РОСЕН
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

НАЙ СМЕШНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ И НАЙ СМЕШНИЯ КМЕТ. ЗАТОВА И БЛАГОЕВГРАД ЗАГИВА, С ТАКИВА ЖАЛКИ РЪКОВОДИТЕЛИ.


15 март 2019 16:29 | Георги Янакиев
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

За да има бъдеще града, наесен трябва да се смени кмета и поне 80 процента от общинските съветници.


15 март 2019 16:51 | нзок
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

E добре, доктора предложил, но другите, кае бяха, там или само телом, не попитаха ли, не поискаха ли да изслушат т. н. кандидат, не се ли сетиха, че се засягат много хора, и то, болни хора, така че, всички вкупом са виновни, имам приятел общ. съветник, и само като го видя, ще го попитам, с кой акъл натисна копчето, вестник ли четеше или филм гледаше, защо сме те избрали, наесен - ще си помисля дали да го подкрепя.....


15 март 2019 17:51 | Георги Христосов
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Как не ви е срам, госпожи и господа общински съветници! Как не се замислихте за болните, които берат дуиа в тази болница. Как не се замислихте за стоящите нащрек техни близки. Как не се замислихте за медицинския персонал, чийто очаквания са огромни от страна на пациенти, роднини. Как не проявихте веднъж отговорност? Как един от вас не се сети да проучи този важен въпрос? Как веднъж не ви беше жал, не показахте милост, желание за добруване? Как не можахте да се поставите в положението на тези толкова тежко болни пациенти? За къде сте се разбързали? Защо веднъж не свършихте една качествена работа, в името на хората, а хората мрат като мухи, ежеминутно... Или смятате, че вие сте безсмъртни и че никога не би ви се наложило да стъпите в тази болница. Безсрамници, мерзавци, страхливци и крайно ограничени маймуноподобни сте, милеещи единствено за собственото си благо, за което рано или късно ще платите висока цена.


15 март 2019 18:07 | Мъдро решение
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Още утре нова сесия и всички да се извините на Георгиев. Той е ЧОВЕК и въпреки унижението ще остане заради пациентите


15 март 2019 18:55 | Гербер
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Всичко е ясно и просто. Който разгоря пожара, той може от раз да го загаси като стане директор


15 март 2019 19:12 | Църнев
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Таковски доректор!


15 март 2019 19:54 | За съветниците-отичници
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Съвсем наскоро "честната Струма" публикува класация на отличниците-съветници, събрали най-мното гласове, т. е. мобилизирали най-много приятели и подкупни гласове. Хайде сега да публикува как са гласували тези отличници?
А велкият кмет депозирал ли е доклад за избора на шеф на болницата? Какво пише в него?
Хайде, докторът да каже "тежката" си дума за казуса и партийната му политика?
Пълна некомпетентност, гарнирана със задкулисни игри...
Чудно ли е, че Благоевград затъва все повече и повече ..


15 март 2019 20:08 | 666
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

невинните ще излязат най корумпирани. всички играят в един цирк.


15 март 2019 20:17 | Георги
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Струма не е честна, а подлога на герб и кмета.


15 март 2019 20:48 | Абе
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Не разбрахте ли, че виновни за ситуацията да се стигне до тук са само и единствено вечно рипащите опозиционери - смешници, които не са гласували официалното предложение на КметО за това Георгиев да е управител 3 години още! Ама имате къса памет! Жалки опозиционери, които само хейтват! Безсрамници!


15 март 2019 20:54 | Гербер
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Струма е импровизация на медия, но истината е, че има проблем за сметка на болните хорица, а кой го създаде този проблем????? И представете си колко ненаказуеми са престъпленията у нас... а това е огромно престъпление.. Жалко, ние всичко сме опитни мишки... жслко,.. къде са власт и вещите да им измият нааканото, но и и по нагоре са същите и си пазят гърбовете.


15 март 2019 20:55 | Общинарче
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

До по горния-на крива ракета космоса и пречи.


15 март 2019 21:22 | Гербер
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Пречи на обществото, здрави или болни негови членове... жалко е, че въобще четене тази т. н. медия... смешници.... има ли там един дипломиран журналист, или само ЮЗУ_то., айде знаем се. Но за проблема в онкото сте прави... голяма каша.


15 март 2019 21:28 | аз
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Много ми е интересно кмета на Благоевград с каква диплома е, не беще ли Доктор? За кмет не ставаш бе крадец ти си будала! И за 8 години никой не пое вина за нищо. Не ве ли е страх от господ, че утре някой от вас ще го докачи стршната болест!


15 март 2019 23:49 | Nicola
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

До Гербер, слушай кво ще ти кажа, ако не беше " тази импровизация " на медия, щяхте да разберете кво се случва ама друг път, като гледам другите дето не са импровизация пишат та се късат . Срам за подобни коментатори и безмълвни медии по един такъм сериозен поблем . Импровизация пък седиш тука и къцкаш коментари, философи некадърни някакви се правят на всезнайковци .Голям срам сътвориха някой хора, а тези, дето разсъждават без да са в час са жалки и смешни . Оправете болницата и болните, че това вече не е грешка, а престъпление ! Струма била изпровизация, тия дето гласуват като овце какви са, тези дето траят като пукали, неразбиращи колко сериозен е проблема какви са, я шапки долу пред единствените разровили темата . Празнодумци такива .


16 март 2019 05:42 | Сирма Войвода
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А бе хора, няма ли лидери в тая страна? Министерство на Здравеопазването няма ли да се намеси? Защо Вестник Струма информира а Благоевградката община не поиска помощ и подпомагане (поне със съвет, или кадри) от Министерството на Здравеопазването? Няма ли КОНТРОЛНИ И ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ тази ДЪРЖАВА, ИЛИ САМО ХОРАТА И ВЕСТНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА ИНФОРМАИРАТ И ОПРАВЯТ БАКИИТЕ НА КОЙ-КАКВО-НАДРОБИЛ-ДА-СЪРБА-ГОТКИЯ НАРОД? Народе, дето се нуждате от лечение, защо не ПИСНЕТЕ КЪМ ТЕЗИ КОНТРОЛЬОРСКИ ОРГАНИ И НЕ ПРИЗОВЕТЕ ЗА ПОМОЩ, ОПРАВИЯ И НАКАЗАНИЕ. ПО ВРЕМЕ НА ТУРСКОТО РОБСТВО ако е имал неправда то до СУЛТАНА ПИСМО СЕ Е ПИСАЛО, сега с медии интернет и тем подобни нищо не се прави. СРАМ И ПОЗОР НАРОДЕ ОТ БЛАГОЕВГРАД.


16 март 2019 07:48 | Гербер
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Струмата, не се засягайт толкова, не е здравословно... Ами да четем ви, защото поняма друго какво... сдно и също в ...ако не са хвалбите на политиците, ще са убийства, насилие... Така, че не се сърдете, пишете си, ние ще си ви четем, един дол дренки сме всички, щом сме я докарали до тук, шепа хора да решават съдбата на най значимите здравни заведения, трябва да се засрами. Чета Ви точно този матерял, защото ме боли, и ви се радвам, не се сърдете,


16 март 2019 10:45 | Добри
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Струма са обидчиви като разсърдена селска мома, защитават сляпо герберастите и кмета, хората го виждат и смятат, че не е обективно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.