144 абсолвенти от Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ получиха дипломите си на тържествена церемония 

26 май 2023 22:37   4 коментара   4795 прочита


 

 144 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за завършено висше образование. На тържествената церемония, която се проведе днес с плакет бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех от випуск 2022. 
 От името на ректорското ръководство приветствие към абсолвентите отправи заместник-ректорът на Югозападния университет проф. д. изк. Йордан Гошев. 
 Поздравително слово към дипломантите поднесе и деканът на факултета доц. д-р Миглена Симонска. Тя поздрави абсолвентите, завършващи специалностите „Логопедия“, „Социални дейности“, „Кинезитерапия“, „Акушерка“, „Медицинска сестра“, „Спорт“, „Социално терапевтично консултиране“, „Психосоциална рехабилитация“, „Клинична Логопедия“ и „Спортна кинезиология“. 
 „Днес всеки от вас ще получи своята диплома. Искрено вярвам, че през изтеклия период на обучение сме ви убедили, че със стъпването ви в университета сте направили правилния избор на професия, която сте приели като призвание и с нейното практикуване да допринасяте за подобряването на здравето и качеството на живот на лицата, с които ще работите, за да оправдаете техните очаквания. Вашият период на обучение съвпадна с една неочаквана за човечеството пандемия – Ковид 19, по време на която, въпреки трудностите и рисковете за здравето ви, вие показахте стремеж за усвояване на знания и не се поколебахте да влезете в клиничните заведения, където натрупахте умения за работа“, каза в приветствието си към абсолвентите доц. Симонска. Тя им пожела успешен, изпълнен със здраве и неспирни успехи личен и професионален път. 
 От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Елена Янева, завършваща специалност „Логопедия“. 
 По традиция по време на церемонията бяха връчени плакети на Югозападния университет „Неофит Рилски“ на абсолвентите с най-висок успех. Плакетите и дипломите на отличниците връчи заместник-ректорът проф. д. изк. Йордан Гошев. 
Отличник на випуска с успех 5. 98 от семестриалните изпити и 6. 00 от държавните изпити е Васил Миленов, завършващ специалност „Спорт“. 
С плакети бяха отличени още Елена Янева от специалност „Логопедия“, Филдез Табанли, Даниела Иванова и Айсел Тефикова от специалност „Медицинска сестра“, Вероника Халилова от специалност „Акушерка“, Елисавета Младенова от специалност „Кинезитерапия“ и Цветелина Димитрова-Стаменкова и Галя Стефанова от специалност „Социални дейности“. 
Поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студентите от специалност „Съвременна хореография“ с ръководител проф. д. н. Анелия Янева. Те изпълниха танците „И аз съм тук“ и „Победители“. 


 


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
27 Май 2023 07:07 | .
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Hj


27 Май 2023 10:24 | Китаец
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Само да попитам-масажистите бакалаври ли са или магистри?


27 Май 2023 14:54 | .
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Км


28 Май 2023 10:14 | Реалистично
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тези който са със социални дейности трябва да разчитат на връзки за да се реализират на пазара на труда.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар