Зловеща мистерия: Всеки, който приближи този камък, умира! 

23 юни 2020 13:30   4340 прочита


В близост до популярния термален извор Насу в японската част на Точиги се намира една от най-големите мистерии - смъртоносният камък. А именно легендата гласи, че всеки, който влезе в контакт с него - умира.

Местните жители се плашат от това необичайно явление, тъй като има поверие, че тук витае духът на красива жена на име Тамамо Но Мей.
Тамамо Но Мей е добре познато име в японския фолклор, свързано с лисици. Японците всъщност смятат, че това са много интелигентни и хитри животни, които имат способността да променят формата си, съобщава порталът "Penquifer".

Според легендата лисицата се превърнала в красива жена в средата на XII век, за да съблазни японския император. Тамамо Но Мей станала любовница на императора и причинила краха на династията Шан, но също така убила хиляди мъже в древното индийско царство, наречено Магада.

Когато истинската й самоличност била разкрита от красива жена, Тамамо Но Мей се превърнала в смъртоносен камък на име Сесеки, който отнемал живота на всички, които се приближават до него.

Приближаването до към камъка е забранено и до днес. Обяснението на тази забрана обаче е много просто. Районът, в който се намира камъкът, е известен със силна вулканична активност и производство на токсични газове като сероводород и серен оксид, които могат да навредят на човешкото здраве.

Въпреки че отровните газове е по-вероятно да причинят много смъртни случаи в района, в миналото, местните жители са построили олтара Сешоосеки, само за да се опитат да успокоят духовете на красивата, но смъртоносна Тамамо Но Мей, според портала Pancufer./блиц.бг


Още за: мистерия   камък   Насу   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар