Заразена жена била в пощата и когато приключила, казала: „Имам корона, дезинфекцирайте всичко“.

09 април 2020 09:53   7714 прочита


Една от пощенските станции в Загреб днес трябвало да бъде затворена веднага след като заразена жена от коронавирус влязла в нея.

Клонът в Загреб бил затворен, след като жена, която е тествана положително за коронавирус, влязла в него следобед, казали епидемиолозите и добавили, че жената е в самоизолация. Жената отишла с плик с медицинска документация и след като свършила каквото й трябва, тя уведомила хората, че е заразена с Covid-19.

„Около 9:15 часа тази сутрин жена, заразена с коронавирус, която трябваше да бъде в самоизолация, дойде в пощата, свърши работата си и след това каза на всички, че е положително тествана за вируса и че трябва да дезинфекцират пощата. След това затворихме пощата, изчакахме да дойде епидемиологът, регистрирахме всички хора вътре и продължихме да следваме правилата “, казал Валентино Райкович, ръководител на Гражданска защита в Нов Загреб.

"Когато дезинфекцираме пощата, епидемиолозите ще решат какво ще правят с хората, които са били вътре по това време, независимо дали ще ги тестват или не", добавил Райкович. От хърватската поща заявили, че клонът е затворен по превантивни причини и че властите са уведомени. „И така, всички мерки са предприети превантивно за безопасността на нашите служители и граждани“, казали те пред медиите.

tocka.com.mk 


Още за: заразена   жена   поща   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар