Западната преса със стряскащ прочит на предсказанията на Ванга! След смъртта си е предрекла повече неща, отколкото приживе

13 декември 2015 09:57   2 коментара   11491 прочита


Броени дни преди новата година три континента осъмнаха със стряскащ прочит на Ванга - че от 2016 г. Европа вече няма да е същата, ще бъде завладяна от мюсюлманите и Рим ще стане столица на новия халифат.

Препечатана от таблоиди като „Ню Йорк Поуст” и британския „Индипендънт”, историята стана една от най-четените през изминалата седмица.

По правилата на журналистиката, докато казаното в заглавието не се потвърди, информацията остава недостоверна. Когато обаче темата е предсказания, бъдещото няма как да се провери и идва ред на тълкуванията.

Теодор Михайлов отдавна следи технологията на сензационните новини. Дали ще наричаме Ванга Нострадамус на Балканите, или петричката врачка, сигурно е едно - тя се е изразявала с описания, достойни за фантастични сценарии, в които нейните тълкуватели обаче припознават действителни лица и събития.

„Ванга е известна с това, че след смъртта си е предрекла повече неща, отколкото приживе. Дори тези неща, които още не съществуват, ще видите, че Ванга ще ги е предрекла в даден момент”, на мнение е Михайлов, предаде Нова тв.

Достатъчно е да се намери връзка с реалните световни проблеми – уверяваме се от публикуваното в чуждата преса. През 2016-а мюсюлманите ще завладеят Европа. Към 2025-а населението на стария континент ще се стопи, а през 2043-а Европа ще е халифат със столица Рим.

Този сюжет е изведен начело на горещите статии, чиито автори така и не отговориха на опитите ни да се свържем с тях. Те са изредили и още сюжети, които обаче са останали извън фокуса на заглавията. Например, че през 2076 г. комунизмът ще се завърне или че през 2084-а природата ще се прероди. Сензацията обаче предпочита да работи със страховете на хората.

Препечатките за Ванга в Америка и Европа са от австралийски сайт. Авторката е ползвала превод от турския блог „Истанбул, Истанбул олеле”, който пък се е позовал на руския култ към Ванга още през май.Из.Пик .бг

2 коментара
13 Декември 2015 11:29 | ***
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Западната преса дали е споменала "Владимир" и "черния президент" от пророчествата?


13 Декември 2015 12:24 | !!!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

а дано е права за комунизма! Тогава вече хората ще живеят по-добре пак!!! Жалко, че няма да сме живи ние!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар