Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  Ѕърза пица с €йца ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€
   –егистрац舫абравена парола

«амитат следите: »зчезнаха записите от камерите за смъртта на малката ¬ивиан в турски хотел, по€виха се странни документи


16 юни 2018 10:40   4022 прочитаЌ€ма запис от видеокамерите какво се е случило и защо почина инцидентно малката ¬ивиан в аквапарка на турски хотел по време на почивката си. ƒетето почина, след като се спусна по пързалката и след като казва на баща си, че дете го е ритнало в корема и много го боли.

–одителите поискаха още в същи€ ден да вид€т какво се е случило, за да разберат истината за смъртта на дъщер€ си, но от хотела не са им дали записа. —луча€т бе скоростно поет от българското външно министерство, което изпрати български€ консул ћомчил –усинов на м€сто в град ƒидим, за да из€сни на м€сто обсто€телствата.  онсулът е посетил хотела и полици€та, но от там са му казали, че точно м€стото, където е станал инцидентът - басейнът, е „сл€па точка” и н€ма да предадат видеозаписа, пише ‘лагман. “ака подозрени€та на семейството, което търси справедливост, че записът ще изчезне, се оказаха верни.

¬ивиан ¬ачева беше едва на 7 г., а родителите й са “они ¬ачева и известнитт български тенор ¬еселин ¬ачев. —емейството обвин€ва хотела и че аквапаркът не е обезопасен, тъй като не е имало човек, който да спуска и посреща децата в басейна и така те са се блъскали. ќт действи€та на български€ консул, който е посетил и полици€та, става €сно, че семейството е било накарано да подпише и документ, че н€ма да подават жалба по случа€ с дъщер€ им. Ѕили снети показни€ след инцидента, в присъствието на преводач, осигурен от г-жа ¬ачева. —емейството е много изненадано, защото н€ма как да осигури преводач, тъй като е в болницата, докато се опитват да спас€та дъщер€ им.

ќказва се, че в документа бащата е декларирал, че не иска никой да е отговорен по случа€ и н€ма намерение да подава жалба или дело. ѕортоколът е подписан от бащата, преводача ћихайлова и адвокат. ¬се пак в него съществува и условие, че показани€та могат да бъдат променени, при условие че решат заради емоционални€ шок.

Ѕащата си спомн€ за показани€та, но сподели, че е странно да подписва такъв документ, тъй като ¬ивиан е била жива тогава, когато са давали тези показани€. ƒокументите б€ха преведени едва в Ѕългари€, тъй като в шока родителите са подписвали вс€какви документи на турски език. –азследването продължава, като се установ€ва защо и дали е бил обезопасен аквапаркът и басейнът и дали е имало занижен контрол. —емейството търси турски адвокат, който води делото им в съседната държава.

blitz.bg

ќще за: запис  видеокамери  инцидент ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.