Задържаха ръководител на  секта за сексуално насилие 

25 януари 2023 07:46   3049 прочита


 

Месиански лидер на духовна организация, притежаваща милиони долари в западна Канада е обвинен за четири случая на сексуално посегателство. 

63-годишният Джон де Рюитър ръководи Колежа по интегрирана философия в Едмънтън от десетилетия, избягвайки обвиненията, че ръководи секта. 

Представител на г-н де Рюитър заявиха пред Би Би Си, че той ще се бори срещу обвиненията в съда. 

“Той ще се върне на работа в колежа тази седмица”, се казва на уебсайта на групата. 

Полицията в Едмънтън, Алберта, съобщи, че е арестувала де Рюитър, когото описва като “самозван духовен водач” – и му е повдигнала обвинение за сексуално посегателство над четири жени при различни инциденти в периода 2012-2020 г. 

Според съобщенията на полицията де Рюитър е казал на някои жени, членуващи в неговата група, че “е насочен от дух да извършва сексуални действия с тях и че това ще им предостави възможност да постигнат състояние на духовно просветление”. 

Полицията смята, че може да има още жертви, и ги моли да съобщят за това. 

Заба Уокър, говорителка на де Рюитър, заяви в имейл до Би Би Си, че той ще бъде представляван от адвокат “и възнамерява енергично да оспори обвиненията в съда”. 

Де Руйтер, чието собствено име е Йоханес, е израснал в селските райони на Алберта и е работил като обущар и младши пастор, преди да развие собственото си учение. 

Той се самоописва като “живо въплъщение на истината” и призовава хилядите си предани последователи да разберат смисъла на живота чрез “разтърсваща честност”. Точният брой на последователите му – някои от които са се преместили от чужбина, за да се присъединят към общността му – не е ясен, пише БГНЕС. 
 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар