Вижте най-опасните курорти в света

18 януари 2020 11:11   3665 прочита


Туристическите компании редовно актуализират списъка с курортите, неблагоприятни за отдих. Причината за влизане в класацията може да е лоша екологична ситуация, висока престъпност и риск от заразяване с опасни болести.

Тайланд

Застрахователните компании регистрират голям брой кражби. По-добре не се включвайте с евтини туристически обиколки. Бутилирана вода трябва да се използва за измиване на плодове и хигиенни процедури. Туристи, които пътуват в Тайланд, често претърпяват инциденти. За да ограбят клиентите, таксиметровите шофьори могат да заведат клиентите на непознато място. Преди да напуснете хотела, не забравяйте да вземете визитка. Това ще улесни процеса на комуникация с таксиметровия шофьор. Екскурзовод проговори как следи жени от групата, които кръшкат с чужди мъже Хората, които купуват храна на улицата, рискуват да хванат чревна инфекция. В Тайланд живеят отровни медузи и риби, които е най-добре да не се пипат. Сериозни неприятности могат да се получат при контакт с морски таралеж или лъвска риба. За гмуркачите най-голяма опасност представляват следните плажове: Чавенг на Самуи; Таваен.

Южна Африка

Южна Африка има висока степен на престъпност Въоръжени бандити ограбват чужденци по пътя към хотела. Застрахователните компании препоръчват да откажете да посетите следните градове: Йоханесбург; Совето; Хилбро; Кетълхонг. Туристите е по-добре да избягват почивка на плажа Хансбей, който се намира в южната част на страната. Районът се счита за столица на белите акули, които в голям брой кръстосват по крайбрежието. Има обаче смелчаци, които обичат да си вдигат адреналина. За да избегнете острите зъби на хищниците, можете да слизате под вода само в защитна клетка.

Островът на змиите

Туристите рискуват да срещнат голям брой отровни змии на този бразилски остров. Ухапването им може да доведе до смърт. Въпреки опасността, островът на змиите се посещава ежегодно от стотици любители на екстремните преживявания. Ухапването на копиеглава змия може да доведе до моментална смърт. Броят на влечугите, живеещи на 1 квадратен метър на острова, може да варира от 1 до 5. Кой и как е успял да построи тази дървена сграда на 24 етажа без нито един пирон? Барбадос На пръв поглед островът изглежда като истински рай, в който искате да се установите за дълго време. Пътуващите се оказват в уютни къщи, разположени на морския бряг. Опасност за гостите обаче са тропическите насекоми. В близост до Барбадос живеят голям брой акули. За да избегнете неприятности, най-добре е да изберете специални плажове, които са защитени от коралови рифове.

Индия

Преди пътуването се препоръчва да се ваксинирате срещу различни инфекции. Водата в Индия представлява заплаха за живота и здравето. Туристите е по-добре да се откажат от плажа Чоупати, който се счита за най-мръсното място в Индия. По бреговете му се натрупват голямо количество боклук от канализацията и човешки отпадъци.

/blitz.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар