Тази британка е 10 пъти по-богата от кралицата

27 ноември 2018 09:39   4095 прочита


Денис Коутс - британският основател и изпълнителен директор на компанията за онлайн залагания bet365, е над 10 пъти по-богата от кралица Елизабет II.

51-годишната Коутс разполага с нетно състояние от 2.5 млрд. долара благодарение на мажоритарния си дял в bet365, сочи Bloomberg Billionaires Indes.

През миналата седмица британката се присъедини към 500-те най-богати хора в света за първи път в кариерата си. Тя е единствената жена сред 17-те британски милиардери, попадащи в класацията на най-богатите, където компания й правят хора, като основателя на Virgin Group Ричард Брансън.

Основана в началото на новия век, bet365 се качи на гребена на вълната на залагането на спортни събития в интернет. Компанията обяви рекордни финансови резултати за последната година (към края на 25 март), след като в продължение на десетилетие регистрира перманентни ръстове в приходите си.

Печалбите растат, дори на фона на информацията, че компанията печели и благодарение на хазартна активност сред подрастващите. Около 6% от лицата на 16-годишна възраст са залагали онлайн през тази година чрез сметки на родители или настойници, разкрива британският хазартен регулатор.

Освен че хазартът направи Коутс един от най-богатите хора в света, добрите резултати на bet365 я превърнаха и в най-високоплатения директор във Великобритания.

Тя е получила 282 млн. долара от компанията за последната година, което е 10% повече спрямо преходния 12-месечен период. Тя е получила и над 40 млн. паунда под формата на дивидент. Bet365 е изплатило над 550 млн. паунда на акционерите си през последните 10 години, сочат изчисления на Bloomberg.

Кариерата на Коутс се дължи до голяма степен на нейното семейство, което притежава останалата част от капитала на bet365.

След като Коутс взима диплома по иконометрия от Sheffield University, тя започва обучение за счетоводител, взимайки малка верига от пунктове за залози, които са едно от притежанията на нейния баща по това време.

Коутс става управляващ директор на бизнеса на 22-годишна възраст. След като разраства физическия бизнес, тя взема решението за навлизане на онлайн пазара. Освен bet365, Коутс и нейното семейство притежават футболния отбор Стоук Сити.

Коутс е почетена от кралицата през 2012 г. за нейната обществена дейност и бизнеса й.

92-годишният монарх има около 420 млн. долара под неин директен контрол./profit.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар