Ќовините на югозападна Ѕългари€
“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики
   –егистрац舫абравена парола

—«ќ предупреди за гибелните последстви€ от заседнали€ начин на живот - 1/5 от хората ще измрат скоро


9 септември 2018 10:23   3385 прочита—ветовната здравна организаци€ публикува доклад, според който една всеобхватна по цели€ св€т пром€на в начин на живот на хората, може да доведе до измирането на една пета от населението на «ем€та, съобщава Science Alert.

»зследователите са установили, че на тази опасност вече са подложени 32% от жените и 23% от мъжете по света.

“ези заплашени от ранна смърт хора не получават и една десета от необходимата за оцел€ването на организма физическата активност на т€лото. “ози малко подвижен начин на живот може да доведе до масово измиране на всички хора, които не са свикнали да спортуват или поне да прав€т н€какви упражнени€ у дома или във фитнеса.

ѕодобен заседнал начин на живот, според учените, може да предизвика влошаване на повечето хронични забол€вани€, а бактериите и вирусните инфекции ще довършат работата.

—поред —«ќ бро€т на смъртните случаи заради недостатъчна физическа активност може да достигне 1,4-1,5 милиарда души.

ѕри това населението на така наречените развити страни ще пострада повече от останалите - около 40% от възрастните американци и 36% от възрастните във ¬еликобритани€ ще измрат.

—поред —«ќ от 2001 г. насам ситуаци€та се влошава посто€нно: хората все повече и повече си сед€т у дома си, а все по-малко се занимават със спорт. “ози вреден заседнал начин на живот в съчетание с ширещата се зам€на на нормалното хранене с полуготови неполезни храни ще има гибелни последици за човечеството, предупреждава —«ќ./zdrave.to

ќще за: доклад  пром€на  население ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.