Странни поверия ! Никога не прескачайте спящия си съпруг, за да не...  

20 април 2021 08:22   2573 прочита


 

Поверията са били неразделна част от живота на предците ни и те често са търсели смисъл в знаците, които Съдбата им изпраща, за да разберат какво ги чака в бъдеще. 

Има много вярвания, свързани със семейния живот. Според едно от тях младоженците не трябва да сключват брак през месец май, за да не работят до края на живота си. Според друго, ако венчалната халка падне на земята, това вещае предстояща раздяла. 

А ако някой от съпрузите загуби халката си, означава, че партньорът му изневерява. 

За нищо на света не правете тези неща на сватбата си! Поверие гласи, че... 

Трябва да се отбележи, че и в днешно време много младоженци насочват вниманието си към различни поверия или знаци, за да разберат дали ще се радват на дълъг и щастлив семеен живот. 

Въпреки че повечето поверия, свързани с брака, звучат доста безумно, има и такива, в които се крие голям смисъл. 

Според едно от тях мъжът и жената трябва да спят на един матрак и брачното ложе не бива да е разделено, за да е дълъг и щастлив семейният им живот. 

Съществуват поверия и за спалното бельо. Ако червеното в него е много – това води до агресия в поведението. Ако щампите по чаршафите пък са с много ъгли – това е на конфликти. 

Зловещата истина, която ще ви накара да изхвърлите огледалото от спалнята си 

Външни лица не бива да стоят на леглото на съпрузите и най-вече да лежат на него. Брачното легло трябва да е скрито от любопитни очи, защото това място не е само за спане. Тук съпрузите изпълняват брачния си дълг, правят любов. 

Според друго поверие брачното ложе не трябва да бъде поставяно срещу огледало. Казват, че това може провокира изневяра у един от партньорите. 

Между другото, според древното китайско изкуство Фън Шуй, ако ъглите на леглото се отразяват в огледалото, няма да успеете да се спасите и от остри ъгли в семейния си живот. 

10 неща в спалнята, които го провокират към изневяра 

Според друго поверие пък в никакъв случай не бива да прескачате спящия си партньор. Направите ли го - чака ви нещастие. 

Смята се, че този, който се изкачва през човек, отнема неговата енергия и жизнени сили. 

Яденето на една лъжица също не се препоръчва на съпрузите. В противен случай те ще станат изключително раздразнителни един към друг. 

Не е добра идея и да бършете ръцете си в една и съща кърпа. Нашите баби са вярвали, че ако това се случи, те ще започнат да се карат и кавгите ще продължат и на оня свят. /jenata. blitz. bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар