Снимка на картоф за 1.08 милиона долара

30 юни 2016 10:33   1 коментар   3171 прочита


Изкуството може да бъде единственото безценно човешко постижение, единствен пътеводител на цивилизацията.

По тази причина някои творби на Пикасо струват милиони долари, а други се пазят в музей за следващите поколения. Определени творби могат да бъдат истинско предизвикателство за незапознатия поглед на зрителя и изискват по-сериозно внимание, в други има толкова скрит смисъл, че ще се изисква мнението на познавач. Снимката на органичен ирландски картоф на черен фон е дело на Кевин Абош.

Кадарът носи името "Картоф #345" и тази година беше продадена на скромната сума от 1.08 милиона долара. Освен оригиналната снимка, направена през 2010 година, копия имат и още няколко човека, включително и един музей в Сърбия. Каква е идеята на този кадър? Кевин е осъзнал, че зеленчуците, които достигат до нас е много дълъг и труден. Мнозина дори не осъзнават колко тежък може да бъде трудът за добиването му.

из.novini.bg

1 коментар
30 Юни 2016 14:00 | Бооооже,
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Осъзнал авторът колко тежък е трудът за добиване на картофи, обаче за снимката на един картоф трудът му бил оценен на един милион долара... забележете! Е как да не се провикнеш, че светът е полудял и неадекватен!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар