Проверете какво говорят пръстовите ви отпечатъци за вас

09 април 2016 09:15   4270 прочита


Същестува наука, наречена дерматоглифика, която се занимава с изследването на пръстовите отпечатъци на хората. Това ни помага да разберем много скрити за нас неща, за нашия характер и поведение, които са ни заложени още от раждането.

Този тип пръстов отпечатък е най-често срещаният сред хората, най-вече при европейците. Хората, които го притежават са по природа спокойни, умеещи да се владеят, балансирани. Умеят да бъдат съпричастни към останалите и да се опитват по всякакъв начин да им помогнат. Характерно е и че много лесно се сприятеляват с хората, общителни са. Марак да са много прилежни и отговорни – рядко решават да поемат нещата в свои ръце.

Основният източник на информация и чувства за тези хора са взаимоотношенията с другите. Те са емоционално предсказуеми и сърдечни и често се радват на отлично здраве, макар и често да боледуват като деца.

Характерът на човек с шаблон „примки“ винаги е оптимистичен. Те мразят досадната работа, която не им е интересна. Ако имате примки на пръстите си, значи имате силно въображение и сте мечтател.

Хората, чиито пръстови отпечатъци са вълнообразни, се характеризират като енергични, борбени и уверени натури. Те проявяват самочувствието си във всяко нещо – било то в позата им, движенията, походката, маниерите. Дори това понякога граничи с инат.

При тях доминира реалистичното мислене, те не са мечтатели, а са здраво стъпили на земята хора. Трудно се адаптират към промени в обстановката и рядко се вслушват в мнението и съветите на останалите хора. Събират впечатленията си най-вече от собствените си дейности, макар и понякога да предпочитат да използват други хора, за да постигнат целите си.

Характерът на тези хора е холеричен. Те оценяват изкуството и музиката и имат експресивен или дори артистичен език на тялото. Те трябва да са заети с нещо, когато имат проблеми. Другите не бива да очакват от тях да са мекушави, но са изключително лоялни и никога не биха предали приятелите си

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар