Покъртителна изповед! Българин, чиято дъщеря се самоубива заради "Син кит", разказва потресаващи неща...

23 юли 2017 09:53   6804 прочита


Опасната игра "Син кит", която увлича и погубва десетки млади хора по света, е почернила и семейството на български емигранти в САЩ. 16-годишно момиче (да я наречем Мария) слага край на живота си заради смъртоносната игра. Пред Нова телевизия се осмелява да говори бащата. Майката все още няма сили.

Бащата е от 8 години разведен със съпругата си. Но това не е повлияло на отношенията с децата му.

"Винаги е имало любов. Казвал съм й - обичам те толкова много и за теб съм готов да умра. А тя ми казва: "Знам, тате", разказва мъжът.

"През последно време беше трудно да се комуникира с нея. Отговаряше с "да" или "не". Опитвах се да говоря с нея - да я питам какво мисли за живота. "Ами какво е животът - раждаш се и умираш", ми отговаряше тя", споделя през сълзи бащата.

Покрусеният мъж призовава всички хора да бъдат бдителни за своите деца. "Червената лампичка за родителите - ако видят промяна в държанието на децата си. Ако изчезне усмивката им, ако се затворят", съветва почерненият баща.

"Всяко лято последните няколко години се занимавах с нея да учим български. Три дена преди да се случи това, разбрах, че тя може и да чете на руски", казва още мъжът

По-късно близките откриват писма на руски в мейлите на Мария.

Допуска се, че момичето се е свързало с руски последователи на фаталната игра. Смъртоносната рулетка е с корени от Русия. Тамошните гурута дават наставления за самонараняване. А последното е "Срещни се със Синия кит", което означава "Самоубий се". Филип Будейкин, създателят на смъртоносната игра в Русия, в момента е в ареста. Той нарича своите жертви "биологичен отпадък" и се смята за месия, твърдейки, че така "ще прочисти обществото".

На 1 юни, Деня на детето, властите в Джорджия разбират, че Мария се е самоубила. Това е първият случай на самоубийство на дете в щата, свързан с играта "Син кит".

pik.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар