Парадокс? Петте най-мръсни, но същевременно популярни туристически дестинации

10 май 2019 11:01   4228 прочита


За всеки турист екзотиката изглежда по различен начин. За едни тя е в белите пясъчни плажове, за други в гъстата и непроходима растителност.

И едното и другото се срещат често, но малко хора обръщат внимание на мизерния начин на живот на местното население и на мръсотията извън курортите.

Затова желаещите да почиват в задграничните курорти си струва да се запознаят с местата където комфортът граничи с мизерията и с екологичната катастрофа.

1. Индия

Тази страна е доста колоритна и екзотична за туристите. Но не трябва да забравяме че тук стандартът на живот е един от най-ниските в света. Индустриализацията и увеличението на обема на промишленото производство влияят на състоянието на екологията. Така в покрайнините на градовете могат да се видят сметища, които не само отделят неприятна миризма, но и се отразяват лошо на местните жители и на природата.

2. Мексико

Латиноамериканската държава привлича туристи със своята екзотика и отлични условия за отдих. Но не трябва да се забравя за един от главните проблеми - лошото качество на питейната вода, което предизвиква множество екзотични заболявания и неразположения.

3. Индонезия

В днешно време отдихът в Индонезия е доста популярен, но покрай разкошните плажове и местната екзотика могат да се видят и доста недостатъци. Ако се отклоните дори на няколко километра от курортите, можете да видите огромни сметища носещи заплаха за здравето на хората.

4. Япония

Тази страна е посещавана от милиони туристи. Освен че има красива природа Япония, се явява и един от световните технологични лидери. Но това бурно икономическо развитие след Втората световна война е съпроводено с унищожаването на множество природни ресурси, което в бъдеще може да има сериозни последствия за жителите и гостите на Япония.

5. Китай

Комунистическият световен лидер е известен с бързо развиващата се икономика, както и с многото туристически забележителности и атракции. Но бързото икономическо развитие е съпроводено с много екологични катастрофи. В страната все още има диви и наистина чисти места, но не е известно още колко време ще се запазят като такива./ pochivka.blitz.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар