Николай – българинът на най-висок пост в испанската публична администрация 

13 януари 2022 07:43   1 коментар   4711 прочита


 

Николай Йорданов е българинът, който заема най-висок пост в испанската публична администрация. Той е генерален директор за младежта към Съвета (министерството) за семейството, младежта и социалната политика в правителството на Мадридска автономна област, съобщава за БТА Йосиф Давидов от редакцията на „Нова дума“. 

33-годишният мъж е роден в Казанлък. Той пристига в иберийската държава през ноември 2002 г. Установява се в родния град на Сервантес – Алкала де Енарес, където завършва гимназия. Учи в Мадридския публичен университет „Рей Хуан Карлос“ и се дипломира с две висши образования: „Право“ и „Администрация и управление на компании“. Днес Николай Йорданов живее в Мадрид и има ранг на заместник-министър в кабинета на най-богатия регион на Испания. Той ръководи 164 служители. 

Ето какво сподели испанският политик с български корени: 

С какво ви привлече политиката? 

С това, че можеш да помогнеш на много хора чрез инициативи и конкретни решения. Разбрах, че Народната партия (консервативна формация, управляваща Мадридска област непрекъснато от 1995 г. досега – бел „Н. Д. “) най-добре представя моите идеи и защитава интересите на всички граждани на Испания. Бях 20-годишен, когато се включих в младежката организация на партията и станах активен партиен член. Участвал съм в различни работни екипи в партията, повечето свързани с комуникацията. Образованието – право и администрация на компании – ми помогна много за развитието на моята дейност. 

Как минава един ваш работен ден? 

Трудно е да опиша точно един мой ден, защото всички са много различни. Винаги има административна работа и много документи за подписване, но се опитвам всеки ден да се срещам с младежки организации. Посещавам различните общини в областта, за да разговарям с кметовете и партийните отговорници и да науча от какво се нуждаят и какво изискват. Участвам в различни конференции, на които се говори за младежта. Един път месечно се явявам на изслушване в Комисията за младежта в автономния парламент, където отговарям на въпроси на депутатите от различните партии. Най-щастлив съм, когато се запознавам с младежи от Мадридска област. Споделят своите нужди и как може да им помогнем. “ 

Как се чувствате? Испанец с български произход или българин с испанско гражданство? 

Чувствам се повече испанец с български произход. Вече почти 20 години съм в Испания. Тук израснах, тук получих по-голямата част от образованието си. Мисля, че българският ми произход е един плюс, а не проблем в моите отговорности. Той ми дава възможност да имам по-широк хоризонт. 

Bg-voice. bg 

1 коментар
13 Януари 2022 09:51 | 1111
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А според Боко тиквата българите са от лош материал.
Но той е имал предвид него си
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар