Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско...
   –егистрац舫абравена парола

ћъж пътува по 230 км 4 часа дневно, за да пести от наем


22 август 2018 12:02   3014 прочита“ъмно и студено е. јлармата на часовника звъни, а часът е едва 4.30.

ƒани ‘инли обаче тр€бва да се приготви за 2-часово преминаване на общо 115 км до работното си м€сто. ј това е само половината от дневното разсто€ние, което той изминава, пише CNBC.

Ѕлизо година 30-годишни€т ‘инли изминава разсто€нието от малкото градче ƒиксън в  алифорни€, където живее със съпругата си ћире€, до района на —анфранциски€ залив.

ѕреди той пътувал по два часа до предишната си работа в ќукланд, но днес го прави до офиса на ѕ– агенци€та SutherlandGold в —ан ‘ранциско.

„ќбикновено съм в колата около 5.10 часа. ѕо това време движението не е много натоварено, но след като измина около 30 км, трафикът става по-сериозен, тъй като навлизам в по-гъсто населени райони“, сподел€ ‘инли пред CNBC.

“ой не шофира през цели€ път, а достига с колата си до ‘еър‘илд, откъдето взима автобус за 45 минути до ≈л —ерито. —ледва влак за още 45 минути и накра€ офисът е само на 10 минути пешеходно разсто€ние.

ƒруги€т маршрут на ‘инли е с колата до ѕлесант ’ил и оттам с влак до —ан ‘ранциско. “ой напуска работното си м€сто в 16.00 часа и се прибира вкъщи около 18 часа.

«а цели€ ден той изминава около 230 км. ѕри 5 работни дни седмично, това означава, че ƒани ‘инли прекарва над 1000 часа, или 43 пълни работни дни, в пътувани€ до офиса и обратно до дома си.

«ащо ‘инли си го причин€ва?

» наистина, данни на SmartAsset сочат, че животът в района на —илициевата долина е с около 62% по-скъп спр€мо средните нива за —јў. —редни€т наем там е около 4500 долара, което позвол€ва на ‘инли да пести доста от разходи за жилище.

ƒа си купиш жилище в —ан ‘ранциско днес е почти невъзможно. —редната цена на имотите в —аратога е около 3 млн. долара, докато в ѕало јлто и Ћос јлто е съответно 3.3 и 3.6 млн. долара. Ќай-скъпи€т район обаче си остава јлтертън, където имотите се продават за средните 7 млн. долара.

ѕроблемът с жилищата е толкова гол€м, че дори и да работите за технологичните гиганти Facebook и Twitter, едва ли ще можете да си го позволите. ј хората там печел€т по 6-цифрени суми годишно.

∆ена, работеща в района и печелеща 1 млн. долара на година със съпруга си, сподел€, че не може да си позволи да си купи имот. ƒруги живе€т в стари складове, пригодени за апартаменти, а трети дори сп€т по колите си.

√ол€ма част от местното население дори предпочита да отиде да живее на други места в страната, като продава или отдава имота си под наем.

ƒнес ‘инли сподел€, че в района на ƒиксън все още може да се закупи приличен имот на добра цена. —емейството им притежава къща с три спални и басейн, за което имат ипотечен заем за 1600 долара на месец.

“ранспортът ми струва по около 150 долара на месец, което не е толкова скъпо, допълва той.

ѕо последни данни от —јў, 1 на всеки 36 души пътува по над 90 минути до работно си м€сто. ѕрез 2005 г. този процент е 2.4%, или 3.1 млн. служители, докато за 2016 г. расте до 3%, или 4 млн. души.

ѕрогнозните данни за цените на имотите в градовете като —ан ‘ранциско обаче са за продължаващ ръст, което означава, че все повече хора ще избират стратеги€та на ‘инли – а именно да живе€т в отдалечен район и да пътуват доста време до работното си м€сто.

„»ма и недостатъци", казва той. ¬ дни, когато има катастрофи или закъснени€ на транспорта, ми отнема до 3.5 часа, за да се прибера.

Profit.bg

ќще за: мъж  пътуване  наем ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.