Майка изобрети маски за глухонямата си дъщеря! Сега те са хит...

30 май 2020 11:52   4421 прочита


42-годишната Джъстийн Бейт създаде уникален модел предпазни маски за глухонямата си дъщеря.Тя била притеснена, че детето ѝ няма да може да общува нормално с приятелите си, тъй като разчитала по устни, а с обикновените маски това няма да е възможно. Именно затова тя измисля креативен вариант за запазване на комуникацията, както и спазване на мерките против COVID-19.Жената изрязва парче плат, като оставя „прозорец“ пред устата, където поставя тънък прозрачен пластмасов лист.

 Творението ѝ не остава незабелязано. Много хора, изправени пред същия проблем, се свързват с нея, и така маските стават все по-популярни.  „Обаждат се домове, грижещи се за хора със специални нужди. Има случаи, в които деца с аутизъм се стресират и плашат когато видят човек с маска, закриваща половината лице, затова този модел се оказа много подходящ“, коментира съпругът на Джъстийн.„Може да изглеждате глупаво, но щом това помага на децата да ви възпремат спокойно и нормално, другото няма значение. До момента сме продали общо 42 маски, а ни чакат още много поръчки. 

Първоначално идеята беше да направим няколко за лична употреба, не сме мислили за печалба“, казва още мъжът.Джъстийн е глуха по рождение, впоследстие става ясно, че и дъщеря и има същия проблем, затова загрижената майка прави всичко възможно за да улесни себе си и най-вече детето ѝ заради въведените мерки и изисквания./glas.bg


Още за: майка   хит   идея   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар