Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо Ѕърза пица с €йца ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!
   –егистрац舫абравена парола

 ъща за 1 евро в »тали€? —ега е още по-лесно да си € купите


16 април 2019 09:36   3455 прочитаƒа притежават ваканционен дом в »тали€ веро€тно е мечта за немалко хора по света.

¬същност, днес е по-лесно от вс€кога да откриете очарователното италианско убежище от вашите сънища.

¬ълна от малки населени места в »тали€, като например ќлолай и —амбука, продават старите си къщо само за 1 евро с надеждата да съжив€т районите си, които са в упадък и страдат от липса на жители.

–азбира се, гол€м част от купувачите са предпазливи. „естно казано, закупуването на дом само за 1 евро звучи добре, но със сигурност ще срещнете и рискове, когато вземете м€сто, което не сте виждали.

Ќ€кои градове вече се опитват да промен€т това с надеждата да накарат още купувачи да се засел€т в т€х, според CNN.

ƒва града в »тали€ - «унголи и ћусомели, предприемат стъпки, за да успоко€т страховете на потенциалните купувачи. » двата града поддържат уебсайтове, чи€то цел е да ви помогнат да откриете италиански€ дом, който винаги сте искали.

ѕаоло  арузо, кмет на «унголи, казва пред CNN, че събира екип от млади доброволци, „които помагат на купувачите и се свързват със строителни фирми за реконструкциите.“

«унголи - малко селце в регион  ампани€ близо до Ќеапол и крайбрежието на јмалфи, е об€вено за едно от най-красивите италиански села през 2015 г., според CNN. —редновековни€т град разполага с ферми и къщи, но в него живе€т едва около 1000 души.

Ќови€т уебсайт за домове, струващи 1 евро в населеното м€сто, дава на потенциалните купувачи основна информаци€ за къщата, ко€то разглеждат, но най-важното - снимка на екстериора.

ѕовечето жилища са между 50 и 100 квадратни метра, но всички имат отча€на нужда от обнов€ване, съобщава CNN.

¬секи, който желае да закупи имот, тр€бва да се ангажира с обнов€ването му в рамките на три години плюс заплащане на гаранционен депозит от около 2 000 евро, както и да предостави подробен план за реконструкци€та на къщата.

"»скаме да направим нещата по-лесни за новите купувачи", казва  арузо за CNN. "√радът има модернизирана инфраструктура, обществени LED светлини и чудесен Wi-Fi. ѕлощите и настилките са обновени.  ачеството на живота е важно. "

 упувачите могат дори да използват имотите като места за настан€ване или магазини, ако не се интересуват от частен дом. –азбира се, не се очаква да закупите къщата изц€ло по интернет. ¬секи одобрен кандидат тр€бва да лети до »тали€ и да се срещне с лице за контакт, за да направи сделката официално.

ќт другата страна на —редиземно море, град ћусомели в —ицили€ прави нещата малко по-лесни за купувачите, като наема многоезична агенци€ за недвижими имоти, ко€то да управл€ва сделките, предава CNN.

ѕредлага се и уебсайт със снимки за купувачите, които търс€т сво€ мечтан дом, който включва интерактивна карта и информаци€ на английски език.

«а да кандидатстват за жилище, купувачите тр€бва да изпрат€т имейл до агенци€та за недвижими имоти със списък на потенциалните къщи, от които се интересуват. “е тр€бва да се ангажират с обнов€ването на имота в рамките на три години и да плат€т около 5 000 евро гаранционен депозит.

«а щастие, според CNN, много от домовете в ћусомели се нужда€т от минимална работа, така че това може да е много добра сделка.

¬ момента в населеното м€сто се продават около 100 къщи и има още 400, които могат да изл€зат на пазара в бъдеще. »дилични€т град е известен със своите орлови нокти и евкалиптови растени€, които растат в района./ profit.bg/

ќще за: дом  »тали€  убежище ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.