Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т... ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!
   –егистрац舫абравена парола

 ачват в “ърговски€ регистър собствениците на офшорки


10 септември 2018 10:00   1617 прочита–еалните собственици на офшорки, които държат фирми у нас, също ще бъдат декларирани пред “ърговски€ регистър.

ѕром€ната е залегнала в закона за мерките срещу изпирането на пари, а от правосъдното министерство предлагат да бъде променена и Ќаредбата за “ърговск€и регистър, за да се създадат бланки за новите данни.

¬ предложението на ћѕ е записано, че с пром€на на закона е било предвидено в “ърговски€ регистър да се вписват физическите лица, които са действителни собственици на фирми, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим. —ъщото изискване важи и за физически, юридическите лица или други правни образувани€, чрез които пр€ко или непр€ко се упражн€ва контрол върху търговските дружества у нас.

«а целта ще се изготви ново приложение No Ѕ7, чрез което тези данни да бъдат предоставени за публикуване в “ърговски€ регистър. ¬ докладната на правосъдното ведомство се отбел€зва, че новите документи н€ма да доведат до допълнителни разходи за държавни€ бюджет. –азходите за осъществ€ване на промени в образците на приложени€та и в полетата на електронната база данни ще са в рамките на утвърдени€ бюджет на јгенци€та по вписвани€та.

ћеждувременно от на интернет страницата си јгенци€ по вписвани€та уведоми своите потребители, че планира обнов€ване на информационната инфраструктура и през почивните дни ще бъде извършена миграци€ на част от информационните системи.

ѕоради това за кратко и временно беше преустановен достъпът до следните дистанционни услуги, извършвани по »нтернет: —правки в »мотен регистър чрез приложението за отдалечен достъп "One Stop Shop" - в периода от 17, 00 ч. на 07. 09. 18 (петък) до 06, 00 ч. сутринта на 10. 09. 2018 г. (понеделник). ƒостъп до публичното приложение на “ърговски€ регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел в периода от 02:00 ч. до 03:00 ч. сутринта на 08. 09. 2018 г. (събота), пише monitor. bg.

—. ѕетров

ќще за: регистър  фирми  данни ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.