Новините на югозападна България
Домашен мехлем разрушава шиповете Уникален скандал в чалгата! Емилия за Коко Динев: Някакъв мухльо ме предал! Тайната на една отвара, която прави чудеса с тялото ви
   РегистрацияЗабравена парола

Качват в Търговския регистър собствениците на офшорки


10 септември 2018 10:00   2079 прочитаРеалните собственици на офшорки, които държат фирми у нас, също ще бъдат декларирани пред Търговския регистър.

Промяната е залегнала в закона за мерките срещу изпирането на пари, а от правосъдното министерство предлагат да бъде променена и Наредбата за Търговскяи регистър, за да се създадат бланки за новите данни.

В предложението на МП е записано, че с промяна на закона е било предвидено в Търговския регистър да се вписват физическите лица, които са действителни собственици на фирми, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим. Същото изискване важи и за физически, юридическите лица или други правни образувания, чрез които пряко или непряко се упражнява контрол върху търговските дружества у нас.

За целта ще се изготви ново приложение No Б7, чрез което тези данни да бъдат предоставени за публикуване в Търговския регистър. В докладната на правосъдното ведомство се отбелязва, че новите документи няма да доведат до допълнителни разходи за държавния бюджет. Разходите за осъществяване на промени в образците на приложенията и в полетата на електронната база данни ще са в рамките на утвърдения бюджет на Агенцията по вписванията.

Междувременно от на интернет страницата си Агенция по вписванията уведоми своите потребители, че планира обновяване на информационната инфраструктура и през почивните дни ще бъде извършена миграция на част от информационните системи.

Поради това за кратко и временно беше преустановен достъпът до следните дистанционни услуги, извършвани по Интернет: Справки в Имотен регистър чрез приложението за отдалечен достъп "One Stop Shop" - в периода от 17, 00 ч. на 07. 09. 18 (петък) до 06, 00 ч. сутринта на 10. 09. 2018 г. (понеделник). Достъп до публичното приложение на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел в периода от 02:00 ч. до 03:00 ч. сутринта на 08. 09. 2018 г. (събота), пише monitor. bg.

С. Петров

Още за: регистър  фирми  данни Още от: Любопитно

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.