Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае
   –егистрац舫абравена парола

∆ената от тази —Ќ»ћ ј не е никак случайна, а истори€та ѝ едва не разпали война


31 август 2018 09:45   5142 прочита„ували ли сте н€кога за  ристин  ийлър? ≈, ако не сте сега ние ще ви разкажем уникалната й истори€, ко€то за малко не е разпалила война.

Ќа снимката е именно  ринстин да бъде съдена през 1963 г. в Ћондон.

ѕричината красивата моделка да застане на съдебната скамейка се оказала аферата „ѕрофумо”.

19-годишната  ринстин е см€тана за ћата ’ари на 60-те заради краткотрайната й връзка с британски€ държавен военен секретар ƒжон ѕрофумо. ƒа, но секси мадамата е имала вземане-даване и със съветски€ дипломат ≈вгений »ванов.

“ова от во€ страна поставило на дневен ред въпроси за националната сигурност на ќстрова.

ѕрофумо е принуден да отговори на обвинени€та. “ой признава за познанството си с  ийлър, но отрича да е имал непристойни отношени€ с не€. “ой се оттегл€ от ћинистерството, от ѕарламента и от  ралски€ съвет.

Ќикой не усп€ва да докаже, че аферата с  ийлър е представл€вала заплаха за националната сигурност, но въпреки това т€ става една от причините за загубата на консерваторите на изборите през 1964 г. и оттегл€нето на ћакмилан. / jenata.blitz.bg

ќще за: връзка  секретар  афера ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.