© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си
   –егистрац舫абравена парола

»звънредно: —тана €сно какво е правил екипажът на хеликоптера минути преди трагеди€та


12 юни 2018 14:41   6255 прочита“римата летци, които катастрофираха с хеликоптер в  румово, имали в пъти по-малко летателни часове тази година от задължителните 180. “ова за€ви командирът на авиобазата бригаден-генерал ƒимитър »ванов. ƒо катастрофата нальотът на пилотите ѕламен ѕантилеев, —то€н Ќеделчев и бордови€ инженер јлексей  аменов бил съответно 17,18 и 20 часа. »ндивидуални€т нальот е от 180 часа на година за всеки летец.

—поред стандартите на Ќј“ќ 40 часа могат да се извършат на тренажор. ¬ биографичната справка на двамата загинали пилоти, изпратена от ћќ, бе записано, че те имат над 1100 летателни часа в кариерата си. «абраната за военни полети касае само тренировъчните, а еър полийс и аварийно-спасителните ще се изпълн€ват при нужда, стана €сно още от брифинга. „«агиналите пилоти - и като хора, и като професионалисти са едни от най-подготвените. ѕилоти и хора, на които всички са имали доверие.

–аботили са добре с колектива. «агубата е много тежка - както за семействата, така и за всички техни колеги - те са били предпоставка за спойка за колектива”, за€ви командирът на ¬¬— ÷анко —тойков. “ой изказа съболезнование на близките на загиналите пилоти ѕламен ѕантилеев и —то€н Ќеделчев.

—лед кратка биографична справка на двамата капитани, генералът разказа хронологи€та на инцидента. ћетеорологичната обстановка е била добра, като е имало 10 км видимост и слаб в€тър. »зведнъж вертолетът се е завърт€л и паднал на десни€ си борд. “ова е бил първи полет за летателната см€на на ѕантилеев, трети за см€ната на втори€ пилот Ќеделчев и четвърти за бордни€ техник  аменов.

’еликоптерът е бил ремонтиран през 2016 година, като той е бил приет от ¬¬— на 08.12.2016 година в базата. ќттогава той е имал 320 летателни часа.  онкретните причини за инцидента ще бъдат изнесени от формираната комиси€, ко€то започва работа още днес, каза ген.-майор —тойков.

—амата тренировка, ко€то изпълн€вала екипажът, била за висене над терен. » тримата са били тренирани, а машината е била подготвена в изправност, с малък авиационен нальот. ¬ момента се анализират възможностите за търсене на друг хеликоптер, който да се включва в гасенето на пожари.

/blitz.bg/

ќще за: екипаж  хеликоптер  авиобаза ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.