Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си
   –егистрац舫абравена парола

»звънредни новини за Ўумахер, бивши€т пилот вече е...


13 септември 2019 10:43   4739 прочита«наехме, че той тр€бва да пристигне в болница "∆орж ѕампиду" на 9 септември, за€ви –онан ‘улгоас


—едемкратни€т световен шампион във ‘ормула 1 ћихаел Ўумахер е напуснал парижката болница, където му беше приложена революционна терапи€ от световноизвестни€ сърдечен хирург ‘илип ћенаше, съобщи пред bTV журналистът на "ѕаризиен" –онан ‘улгоас, който става свидетел на приемането на германската легенда в болницата.

"¬ редакци€та на "ѕаризиен" знаехме, че Ўумахер тр€бва да пристигне в тази болница "∆орж ѕампиду" на 9 септември. Ќе знаехме, разбира се, нито в колко часа, нито как ще бъде докаран. «наехме обаче, че светилото ‘илип ћенаше, който практикува в тази болница, го чака. “ова ни беше проверената информаци€.", каза ‘улгоас пред bTV.

"ћоите колеги от редакци€та б€ха успели да разберат, че ћихаел Ўумахер два пъти е пребивавал в парижката болница през миналата пролет. » двата пъти е идвал с хеликоптер, който кацал в южно парижко предградие, само на н€колко минути от болницата. ¬ понеделник б€хме мобилизирали много журналисти около пистата за кацане, но там нищо не се случи. јз б€х убеден в моите източници на информаци€ и знаех, че Ўумахер ще пристигне в н€какъв момент."

"“очно в 15:40 ч. в понеделник от м€стото, на което се намирах в болницата вид€х раздвижване. Ќе знаех какво точно се случваше, но си казах, че веро€тно е свързано с Ўумахер, и точно в този момент вид€х да качват една много особена болнична количка на първи€ етаж", разказа журналистът от "ѕаризиен".

"¬печатл€ващо беше, че отникъде не се виждаше пациентът. ќколо него имаше окачена ц€ла мека конструкци€, в синьо, ко€то напълно прикриваше т€лото и лицето му. ѕриличаше на скафандър. ќколо десетина души върв€ха до количката, а това е доста необичайно. ¬ една болница, когато се премества пациент, обикновено се вижда т€лото и лицето му, и обикновено има само санитар, който бута количката. ј сега б€ха десетина души около не€", продължи разказа си ‘улгоас.

"≈дните б€ха охрана от болницата. ƒругите обаче видимо б€ха бодигардове. ¬сички със слушалки в ушите и непрекъснато предаваха информаци€ на н€кого. ясно е, че ако върху тази количка не се намира държавен ръководител, то със сигурност е друга много важна персона. ћо€та информаци€ за пристигането на Ўумахер точно в този ден беше толкова проверена, че аз н€мах съмнение - пред мен беше сами€т той."

"—цената продължи около 20 секунди. јз се намирах на около 10 метра от въпросната болнична количка. ќхраната от болницата препречва път€. ќсвен мен, там имаше и случайно попаднали хора. јз не съм съвсем случайно там, разбира се. ќхраната блокира коридора след количката, вкараха € в една зала в отделението по сърдечно-съдова хирурги€."

ќтносно информаци€та за състо€нието на пилота, ‘улгоас сподели: "Ќ€маше напрежение, очевидно просто не се знаеше. Ќ€колко часа по-късно обаче всичко вече беше различно. ќсобено на следващи€ ден, във вторник. Ќовината, ко€то ние разпространихме в понеделник, вече беше обиколила света. ¬ъв вторник се оказа, че всички медицински лица от отделението говор€т основно по тази тема помежду си - за Ўумахер."

“ой коментира и новината, според ко€то ћихаел Ўумахер е в съзнание: "ћного е трудно да се прецени. ѕървоначално става въпрос за дочут разговор между медицински лица от болницата, разговор в коридора. “ам се оказа един мой колега от редакци€та. јз лично не съм го чул. “рудно е да се прецени достоверността. ј и какво значи н€кой да е в съзнание? ƒа са му отворени очите? »ли пък да е способен на минимално общуване? Ќаистина е трудно да се прецени. ј и това е слух."

"ƒали тази терапи€ за регенериране на нервната система на мозъка, работи? Ќ€ма как да знаем, за съжаление. ћоже би ще знаем повече през следващите седмици и месеци. Ќо знаем нещо сигурно - това е третото пребиваване на Ўумахер тук при професор ћенаше. “ова значи, че става въпрос за процес на терапи€ с конкретни цели."

"—поред непотвърдени информации, Ўумахер вече е заминал. ќткаран е или в ср€да вечерта или в четвъртък", добави журналистът. /blitz.bg

ќще за: ћихаел Ўумахер  болница  терапи€ ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.