Ќовините на югозападна Ѕългари€
“рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае Ѕърза пица с €йца
   –егистрац舫абравена парола

»скат отм€на на новите екотакси за автобуси и камиони


11 септември 2018 09:56   2307 прочита— 5% по-скъпи може да станат билетите за автобусните превози. ѕовишението ще стане факт, ако не бъдат отменени новите екотакси за камионите и автобусите, съобщава Ќова тв. Ќови€т налог ще се плаща при регистраци€. «а ново превозно средство над 3.5 тона таксата ще е 938 лева, а за такива над 10 години - 2325 лева.

„ўе сезираме ¬ърховни€ съд с искане за спиране на тази наредба заради много сериозни вреди. Ќашите очаквани€ са, че за година от товарните автомобили и автобусите ще бъдат събрани 10-12 милиона лева, а може да достигнат и до 15 млн. лв. “ова ще удари малките и средните фирми”, за€ви …ордан јрабаджиев, изпълнителен директор на —ъюза на международните превозвачи.

ќт бранша поискаха също да има санкции за пътниците, които не слагат колани в автобусите, след като те станат задължителни. " ой ще прави последващи€ контрол, тъй като не е възможно водачът по време на движение да остави превозното средство и да тръгне назад да види дали са поставени коланите", каза ¬асил ѕиронков от —дружението на автобусните превозвачи.

bulnews.bg

ќще за: екотакси  автобуси  отм€на ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.