”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ ƒомашен мехлем разрушава шиповете ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!
   –егистрац舫абравена парола

»нтересно: «ловещото убийство на ‘ани јдамс, превърнало се в повод за шега


11 август 2018 09:33   3311 прочита¬ английски€ език има идиом сладката ‘ани јдамс, който означава да получиш нещо безплатно, което не си заслужава. «ад тази метафора обаче стои зловеща и трагична истори€.

»стинската ‘ани јдамс била дете на селскостопански работници, които макар и с оскъдни средства, усп€вали да издържат прилично двете си деца. “е живеели в малка къща в ќлтън, ёжна јнгли€.

¬ последни€ ден от живота ѝ баща ѝ бил на крикет, а майката ѝ се занимавала с домашните ангажименти и изпратила 8-годишната ‘ани да играе с 5-годишната си сестра Ћизи и т€хната при€телка ћини.

“рите деца се отправ€т към полетата край града, когато са забел€зани от 29-годишни€т чиновник ‘редерик Ѕейкър. “ой тръгва след т€х, а те не се изплашили, тъй като често го виждали в църквата и го см€тали за почтен мъж.

“ова, което децата не знаели, е, че ‘редерик е педофил. ѕърво предложил на ‘ани половин пени, за да се разходи с него в близката градина с хмел. “€ обаче отказала. —лед което той предложил на децата същата сума, за да игра€т другаде, но и те не се съгласили.

Ѕейкър се отдръпнал и започнал да ги наблюдава. —лед час децата тръгнали към дома, а Ѕейкър направил нов опит да привлече вниманието на ‘ани. —лед като и този път не усп€л, той € грабнал и изб€гал към градината от хмел.

”жасените от вид€ното ћини и Ћизи разказали за случката и още същи€ следобед започнало издирването на ‘ани. ‘редерик Ѕейкър отрекъл обвинени€та за отвличане и казал, че е вид€л децата, но ги е подминал. “ой бил човек с висока репутаци€, заради което местните пов€рвали на думите му.

Ќикой обаче не е виждал ‘ани и след като не се прибира за вечер€, опасени€та, че нещо лошо се е случило с не€, се засилват. Ќа следващи€ ден страховете на родителите ѝ се потвърждават. ћестни€т фермер “омас √ейтс открива разчлененото т€ло на ‘ани, разхвърл€но сред хмела.

ќпустошени€т баща веднага грабнал пушката си и тръгнал да търси Ѕейкър, но бил спр€н от властите.  огато полици€та отива в офиса му, на бюрото намира бележка ”бих това момиче и беше чудесно.

Ќ€колко месеца по-късно Ѕейкър е заловен и въпреки че адвокатът му пледира невмен€емост, е осъден на смърт и обесен в нощта срещу  оледа.

Ќ€колко години по-късно смъртта на 8-годишното момиче става източник на фраза, ко€то и до днес се използва в британски€ английски. ѕо случай  оледа на британски€ флот са раздадени безплатни консерви с агнешко месо, но мор€ците не харесали вкуса му и се шегували, че напомн€ на разчлененото т€ло на ‘ани јдамс.

“ака се по€в€ва идиомът сладката ‘ани јдамс, който е синоним на безполезен подарък.sanovnik

ќще за: убийство  истори€  къща ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.