Ќовините на югозападна Ѕългари€
”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ Ѕърза пица с €йца —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си
   –егистрац舫абравена парола

»нтересна забрана! »ндонезийски окръг забрани ресторантите да обслужват сами жени късно вечер


6 септември 2018 09:38   2954 прочитаќкръг в управл€ваната по законите на шериата автономна индонезийска провинци€ јчех беше критикуван заради разпореждане ресторантите да не обслужват непридружени жени след 21 ч. и да забран€ват на хора от различен пол, които не са роднини, да сед€т на една маса, предаде ƒѕј.

÷иркул€рното писмо, изпратено от ръководител€ на окръга Ѕирен на 30 август, забран€ва също собствениците на ресторанти да наемат лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални.

–азпореждането веднага беше осъдено от много индонезийци, включително и от местни жители в јчех, след като във вторник се по€ви в социалните медии.

"Ќаредбата ограничава движението на жени на публични места", каза  ауцар ёс, член на законодателни€ съвет в јчех, избран от Ѕирен.

" ато представител на Ѕирен, се срамувам, че Ѕирен, който винаги е бил космополитен, става консервативен и губи бл€съка си заради тези нелепи наредби", каза той.

–ъководител€т на управлението на шериата в Ѕирен, ƒжуфл »ван, защити разпореждането и каза, че присъствието на непридружени жени в кафене може да създаде негативни усещани€."ѕравителството на Ѕирен н€ма да е безразсъдно и да въведе изц€ло разпореждането", каза ƒжуфливан за местни€ всекидневник "—ерамби"."ѕродължаваме да наблюдаваме и да приемаме информаци€ от всички страни, така че собствениците на заведени€ да може постепенно да се приспособ€т", добави той.јчех е единствената индонезийска провинци€, в ко€то е позволен шериатът като част от усили€та на централното правителство да успокои стремежа й към независимост, отбел€зва агенци€та.’азартът, продажбата и консумаци€та на алкохол, както и извънбрачни€т секс се наказват с бой с пръчки.

bulnews.bg

ќще за: окръг  провинци€  жени ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.