Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т... ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина
   –егистрац舫абравена парола

’ил€ди българи измамени с оферта за евтини самолетни билети


22 юни 2018 09:53  1 коментар   3668 прочита»змама ужили хил€ди българи с оферта за евтини самолетни билети. Ћапни шарани масово сподел€ха във фейсбук измислената промоци€, публикувана от името нискотарифната самолетна компани€ Wizz Air. ∆елаещите да получат евтини самолетни билети тр€бвало да преведат 1 щатски долар по сметка и да сподел€т офертата в социалната мрежа фейсбук. ¬место да ст€гат куфарите за избраната дестинаци€ обаче, мераклиите за пътуване ще тр€бва да пи€т по една студена вода.

—айтът, предлагащ щедрата оферта, се оказа капан за наивници. ќсвен че интернет страницата вече не съществува, далите информаци€ за банковата си сметка вече са получили мейл, в който се казва, че ако до седмица не откажат плащането си, ще бъдат изтеглени нови 50 долара.

“ака, ако не блокирате сметката си, от не€ веро€тно ще бъдат източени и други средства.

—айтът, който предлагал евтините самолетни билети, бил направен досущ като истински€ на превозвача,об€сн€ват препатили.

јдресът също имитирал този на Wizz Air. Oт компани€та за€виха, че н€мат нищо общо с измамата.

"Wizz Air бе информирана за съществуването на уебсайт и фейсбук страница със съмнителен домейн и брандинг, подобен на този на Wizz Air, които заблуждават клиентите да в€рват, че посещават официални€ сайт и страница на Wizz Air", се казва в официалното съобщение на компани€та. ќт превозвача припомн€т на своите клиенти, че официални€т уебсайт на авиокомпани€та e wizzair.com u вс€ка информаци€ за промоциите и конкурсите на Wizz Air ce публикува на този сайт или на официалните канали на авиокомпани€та в социалните мрежи и се об€в€ва в бюлетина.

Wizz Air съветва потребителите да не посещават и да не кликат върху линкове към други страници, различни от официалните комуникационни платформи на авиокомпани€та. » за€в€ват, че ще предприемат съдебни действи€. ƒали това обаче е възможно предвид, че сайтът е неактивен, а хората, които сто€т зад него неизвестни, не е €сно./bulnews.bg/

ќще за: измама  оферта  самолети ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

22 юни 2018 12:00 | —ъщи€
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

Ѕраво на измамниците! ќскубаха всички скръдзи и тарикати, които откачат на тема далаверка. Ќа ви сега една далавера. » аз попаднах на рекламата, но нито за миг не пов€рвах, че н€кой ще ме превози със самолет за $1. “р€бва да си р€дко тъп и алчен, за да се вържеш на това.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.