"Джон Хопкинс": На всеки 6 минути тук умира човек от К-19

30 юли 2020 14:16   1 коментар   2258 прочита


Черната статистика е от Тексас, а повечето от жертвите на вируса са на 80 и повече години

На всеки шест минути и 16 секунди някой умира от коронавирус в Тексас. Това показва анализ на USA Today от данните на университета "Джон Хопкинс", цитирани от bg-voice.com.

След рекорден скок на инфекциите през изминалия месец, Тексас сега е изправен пред смъртоносните последици от тази статистика. През миналата седмица щатът отчете 1,607 смъртни случая, с което общият брой на умрелите стана 5 877.

Тази седмица Тексас промени метода си за отчитане на смъртните случаи от COVID-19, което доведе до скок с близо 700 в бройката за понеделник. Почти 35% от хората, които са починали, са на 80 и повече години. Смъртните случаи на хора под 30 години са по-малко от 10% от смъртните случаи, въпреки че тези 59 смъртни случая служат като напомняне, че COVID-19 все още може да има тежки резултати за по-младите хора. Въпреки всички училищата в Тексас ще отворят за новата учебна година.

От агенцията за общественото образование заявиха, че щатът ще откаже финансиране за училищните райони, които забавят учебните часове поради затваряне на училищата./blitz.bg


Още за: COVID-19   жертви   тексас   Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
31 Юли 2020 07:32 | Николай
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Лъжа, Лъжа, Лъжа.. на вас от Струма най много ви трябва, за друго не пишете освен за тази лъжа. Клоуни лъжливи, тази редакция трябва да бъде съдена и затворена.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар