Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан
   –егистрац舫абравена парола

59-годишен излекува диабет със супа


20 август 2018 09:11   3108 прочита59-годишен англичанин усп€л да се излекува от диабет тип 2 с помощта на диета. ƒиагнозата дошла като гръм от €сно небе за –ичард ƒаути. –утинното изследване за годишни€ профилактичен преглед при лични€ лекар показало, че кръвната захар е 9 ммол при нормални стойности от 4-5 ммол. –ичард бил изненадан, тъй като винаги см€тал себе си за здрав. Ќ€мал наднормено тегло, никога не бил пушил, а и никой в семейството му не е боледувал от диабет.

ћакар да н€мал оплаквани€, –ичард вече знаел, че ако не вземе мерки, рискът да умре преждевременно се увеличава с 36%. Ќараства и опасността от влошаване на зрението, почти сигурни са тежки проблеми със сърцето и бъбреците, инсулт. ¬ най-леки€ случай мъжът просто трайно тр€бвало да премине на медикаменти. Ћекарите об€снили на ƒаути, че нещата могат да се контролират чрез пром€на в хранителни€ режим. ѕреходът към зеленчуци и плодове и р€зкото съкращаване на въглехидратите обаче не дало резултат. “огава англичанинът започнал сам да търси подход€ща диета и открил препоръки на екип от университета в Ќюкасъл.

”чените съветвали пациенти със старчески диабет като този на ƒаути да предприемат радикални мерки за пром€на на храненето и обещавали резултат след 8 седмици. ƒиетата приличала повече на гладуване, защото се приемат максимално 800 калории на ден, докато един мъж има нормален порцион от 2500 калории. 600 калории от гладната диета се набав€т от супи и хранителни коктейли, 200 - от зеленчуци, а към това се прибав€т 3 литра вода.

—мисълът на диетата е да разбие и изчисти мастните натрупвани€ в черни€ дроб и панкреаса, които много често са причина за блокираното производство на инсулин. Ќа 11-и€ ден от старта на тази програма –ичард смъкнал нивото на кръвната си захар до нормалното. —лед като приключил диетата, мъжът се върнал към умерено хранене и вече ц€ла година н€ма здравословни проблеми.

retro.bg

ќще за: лек  диабет  супа ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.