Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

¬ ќкръжен съд - Ѕлагоевград: ќбрат по делото за подкуп срещу служителите на ƒј» ƒимитър ћиленков- ћиче и √еорги  остадинов


28 ноември 2018 11:32  8 коментара   28924 прочитаЌ€ма да бъдат разпитвани ключови свидетели, ¬—— не приемал скайп като средство за разпит


—лед продължила три години съдебна сага, ключови свидетели от ѕолша, –умъни€ и ћолдова н€ма да бъдат разпитвани във връзка с делото срещу ƒимитър ћиленков- ћиче и √еорги  остадинов. ƒвамата служители на ƒј» б€ха пипнати с подкуп през 2013 година, а две по-години по-късно делото влезе в съдебна фаза.

ƒнешното решение бе взето от съдебен състав с председател съди€ ѕетър ѕандев, който предостави доклад в работата за издирването на свидетелите. ѕървоначално, шофьорите, дали подкупите на служителите от ƒј», изпращали отговори, че не могат да присъстват в съдебната зала в Ѕлагоевград. ¬ последствие ќкръжен съд – Ѕлагоевград, с помощта на европейското бюро на ≈вроджъст проведе различни кореспонденции, за да се направи виртуален разпит на свидетелите, без те да идват в Ѕългари€.

ѕървоначално проблемът бил в благоевградски€ съд: служител, отговар€щ за техниката бил в дълъг болничен. —лед това станало €сно, че съдът в ѕолша, където са н€кои от свидетелите, н€ма възможност да осигури подобна техника. »мало предложение за ползване на скайп, като метод за разпит, което до съдебното решение остана просто като въпросителна.

ѕрокурорът по делото предложи сами€т разпит да бъде проведен в —офийски€ апелативен съд, където се разполага с ц€лата налична техника. “ова не смути подсъдимите ћиленков и  остадинов, които се €виха лично, представл€вани от своите адвокати.

—ъдът излезе в дълго съвещание, след което обаче се реши, че такъв разпит н€ма да има. —поред съди€ ѕандев, решението идвало, защото ¬—— н€мал акаунт в скайп, освен това не се препоръчвало използването на подобни социални мрежи при разпит на свидетели. — оглед на това, както и на информаци€та по документите на делото, че самите свидетели са разпитани в момента на акци€та на органите на реда срещу обвин€емите, последващ разпит н€ма да има.

—ледващото съдебно заседание по делото ще бъде на 10 €нуари.

√лавни€т инспектор от ƒј» Ѕлагоевград ƒимитър ћиленков- ћиче бе отстранен 17 месеца след мащабната акци€ по задържането му. “ой и колегата му от софийската ƒј» √еорги  остадинов б€ха хванати в момент, когато отбили от път€ два микробуса и “»– с полска регистраци€ и започнали да прибират подкупи от шофьорите им. ” двамата задържани инспектори б€ха открити бел€зани 4 банкноти от по 50 евро и 6 банкноти по 20 лв.

—лужител€т на ƒј» ћиче не за първи път попада под медийни€ обстрел. Ќ€колко години преди залав€нето му, антимафиоти от —офи€, след сигнал, атакуваха луксозната му къща в с. Ѕело поле, и завариха в не€ завиден лукс, непосилен за заплатата му. ћалко след като го хванаха с бел€зани банкноти миналото л€то, столичните антимафиоти задържаха в благоевградски€ квартал "ќрлова чука" и една от дъщерите му. јс€ ћиленкова бе уличена в помагачество на корупционните схеми, разработени в ƒј» от баща ѝ. “върдението бе, че младото момиче събирало пари, които предавало на именити€ си татко. јрестът на јс€ ћиленкова стана по време на течаща на територи€та на ц€лата страна акци€ срещу корупци€та в ƒј».

—. ѕетров

ќще за: дело  подкуп  връзка ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


8 коментара

28 ноември 2018 12:07 | opaa
ќценка:
17
 (
17
 гласа)

≈ нема такава държава


28 ноември 2018 13:22 |  у
ќценка:
12
 (
14
 гласа)

"¬ момента и т€, и сестра й ; си живе€т охолно в Ѕело поле, а понеже майка им често пътува на екскурзии в чужбина" ..... къде ми е граматиката.....


28 ноември 2018 15:44 | джери
ќценка:
-4
 (
16
 гласа)

ћиче е невинен.


28 ноември 2018 16:35 | ƒжери
ќценка:
4
 (
8
 гласа)

ƒа му €..... те у.. € на миче. ами тази година какво стана. всички негови колеги какви ги свършиха и он€ бойко ханджийски където ще ставаше главен директор. как не ви е срам.  акви роднини б€ха забъркани. ааааа добър ден.


28 ноември 2018 19:46 | ќпс
ќценка:
5
 (
15
 гласа)

ќставете глупостите. вижте че вече н€ма контрол върху товарните автомобили. ”мишлено се съсипа та€ служба. 10г ниски заплати. 560ле. близо две години нищо никаква пром€на. уж нови€ ресорен зам. мин. д€сна ръка на валери симеонов нула. само нагласиха момчетата инспектори за да съсип€т службата.


28 ноември 2018 23:55 | ∆оро
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

ƒано си намерила щастието си


29 ноември 2018 07:54 | ѕлешивмишотплоски
ќценка:
5
 (
7
 гласа)

ћмдаааа! Ќ€кой съмн€ва ли се в УбезпристрастносттаФна българската правораздавателна система !


29 ноември 2018 18:16 | »ван
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

» после защо хората не в€рват в правосъдието. този продължава да си краде и в момента и нищо не се случва. н€ма такава държава
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.