Съдът в Петрич наложи сурово наказание на италианец, превозвал в ТИР голямо количество цигари без бандерол

26 август 2019 14:35   1 коментар   11708 прочита


Три години „лишаване от свобода“ с пет години изпитателен срок е наказанието, наложено на гражданина на Италия У.Г., обвинен от Районна прокуратура – Петрич за извършено от него престъпление – незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.

На 21.08.2019 г. служителите от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на ГКПП Кулата, на база анализ на риска, отклонили камион, управляван от италианския гражданин Г. МПС пътувало от Италия през Гърция и България до Румъния.

По документи камионът пътувал празен, без стока и в действителност превозвал само няколко празни товарни палета. Митническите служители се усъмнили в структурата на товарното помещение и при детайлен оглед открили, че подът е покрит с допълнителни плоскости, които образуват кухини с различна дълбочина. Вътре те открили стекове с цигари от марката Regina Red Оriginal, без акцизен бандерол. Общото количество на укритите цигари е 16 440 кутии или общо 328 800 къса цигари.

По случая е било образувано досъдебно производство, което приключи със споразумение между страните, което съдът е одобрил.

М. Иванов


Още за: съд   Петрич   наказание   италианец   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
26 Август 2019 16:41 | един
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Условно Струма, условно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар