След смъртните заплахи в гоцеделчевското село Лъжница: Окръжен съд Благоевград остави зад решетките Шабан Меймиш

12 ноември 2019 16:58   15719 прочита


Шабан Меймиш,който ужаси гоцеделчевското село Лъжница, със смъртните си закани, се яви днес в Окръжен съд Благоевград, придружен от родителите си  и адвоката си, с искане за по-лека мярка за неотклонение. Домашен арест и забрана за напускане на страната - това поиска защитника на Меймиш.

В момента той е в ареста, след като разпространи над 40 скандални видеоклипа, в които заплашва със смърт жители на гоцеделчевското село Лъжница. В съдебна зала стана ясно, че клиповете качавал във фейсбук профила си от Украйна, където заминал на гурбет. Прибрал се, защото баща му го излъгал, че е болен и още на границата бил задържан. Цялото село настръхна след сериозните заплахи, които той отправи към директорката на детрска градина "Мечта".

Съдийският състав взе решение да остави Шабан зад решетките, тъй като психическото му състояние е нестабилно, а заплахите - реални. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза, която да даде повече яснота около здравословното му състояние.

Самият той в съда заяви, че е роден със свръхспособности и е пратехик на Мохамед. Думите му бяха несвързани, а той видимо нямаше реална представа къде се намира и какво се случва. Бащата на момчето също коментира случая, но не успя да даде конкретен отговор защо синът му отправи тези заплахи и от какво иска да защити семейството си, както трвърди във видеата.

Той потвърди, че Шабан има проблеми със здравето и го е водил на лекари. За сега Меймиш остава в ареста, прокуратурата събира още доказателства, за да повдигне обвинение, а психиатричната експертиза ще даде отговори и посока на развитието на случая. 

П. Пенева


Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар