Новините на югозападна България
Тайната на една отвара, която прави чудеса с тялото ви  Завръщането! Женствени обувки с котешки ток хит на 2018  
   РегистрацияЗабравена парола

След акцията на МВР в Пиринско през август: Ожънати са 58 тона зелена маса канабис


8 септември 2018 12:04  4 коментара   10080 прочитаПредприетите стъпки за издаване на ново поколение документи за самоличност, противодействието на наркопроизводството и наркоразпространението, посещенията на ръководството на МВР в Монтана, Берковица и Елин Пелин, проведените срещи по линия на международното сътрудничество и пътнотранспортният травматизъм бяха основните акценти, залегнали в месечния брифинг на ръководството на МВР.

На него присъстваха заместник-министър Милко Бернер, главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов, директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, представители на Дирекция „Инспекторат“ и на отдел „Пътна полиция“-ГДНП. Заместник-министър Бернер се спря на обявените обществени поръчки по отношение на изработването на ново поколение документи за самоличност, както и на предприетите стъпки за улеснено административно обслужване. Той припомни и готвените промени с цел ограничаване на възможността на хора, към които съдът има претенции, да напускат страната. Идеята е при такива случаи да им се отнема личната карта, а в замяна да им се издава временен личен документ.

Ефективното противодействие на наркопроизводството и наркоразпространението остава един от основните приоритети в работата на МВР, заяви заместник-министърът. Той припомни проведената мащабна операция в района на Благоевград през изминалия месец, при която бяха унищожени над 58 тона зелена маса канабис.

В рамките на изминалия месец бяха проведени три работни срещи – в Монтана, Берковица и Елин Пелин, както с ръководния състав на съответната областна дирекции и районни управления, така и с общинските ръководства. Целта бе на място да се чуят и разгледат съществуващите проблеми, за да се очертае по-ясно картината и отговорността на всяка една от институциите.

Усилията на България за опазване на външните граници на ЕС бяха оценени високо при посещението на германските делегации в страната, подчерта зам.-министър Бернер. Той припомни думите на председателя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер при посещението си в Бургас и Малко Търново, че България може да е модел за останалите държави в ЕС по отношение на осъществявания успешен граничен контрол.

Не на последно място бе поставен и проблемът, свързан с пътнотранспортния травматизъм, който постоянно е във фокуса на вниманието на МВР. Бяха отбелязани проведените през изминалия месец акции, целящи чувствителното намаляване на жертвите по пътищата и доказващи, че една от основните причини, наред със състоянието на транспортните средства и на пътищата, е поведението на водачите Анализът сочи, че само за шест дни при проведена операция за скорост, са установени 28 603 нарушения, свързани с шофиране с превишена скорост – факт, който сочи, че обществото също носи и има своята отговорност към пътната безопасност. На брифинга бяха оповестени и подробности, свързани със служебна проверка по отношение на пътно произшествие, станало в Харманли и установени нарушения от страна на полицейските екипи, свързани с неправилна квалификация на нарушението.

М. Иванов

Още за: акция  директор  работа  МВР Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


4 коментара

8 септември 2018 13:54 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ВЪВ ПЛАНИНА ОГРАЖДЕН ОЖЪНАХА МНОГО КАНАБИС НО В ОКОЛО СЕЛАТА ДРАГУШ ИВАНОВО И КРЪНДЖИЛИЦА ИМА ОЩЕ, ПОЛИЦАИТЕ ДА ПОРОВЕРЯТ ПО ВНИМАТЕЛНО, ПОКРАЙ САМИЯ ПЪТ МИРИШЕ НА ВСЯКЪДЕ.


8 септември 2018 22:22 | Байко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Бренер? Звучи ми като Калтенбрунер...


9 септември 2018 13:43 | Бай Данчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Отново прах в очите! За рутинното изпълнение на служебните си задължения правят пресконференции и проглушават ушите на електората, като че ли са открили топлата вода! А реформи в системата, кога? Защо не обясните как Ветко Миню и други просперират в държавата на трите прасета повече от две десетилетия и защо нищо не забелязвате!? За всички ни е ясно, че изпълнявате поръчки, защото някой се е осмелил да заобиколи отговорни политически персони от най-високо ниво и е решил да не си плаща за чадъра! Не е възможно да спечелите доверието на хората! Не е!


10 септември 2018 10:36 | в изгнание
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ОКАЗА СЕ, че в България е имало повече нелегално фабрики за цигари, отколкото легални. Легалните ги унищожиха първи – Видин, Хасково, Плевен, София. Това се нарича „разчистване на терена“ За да може Пеевски да си продава булгартабаците.
ОКАЗА СЕ, че в България има повече несъбрани акциз и ДДС отколкото събрани. Това се нарича „източване“, за да могат Буда и Пеевски да си пълнят офшорките и да си купят по някоя къщичка в Барселона и Малдивите.
ОКАЗА СЕ, че аз съм декларирал за миналата година повече печалба и данъци (две хиляди лева) отколкото Лукоил за последните десет години взети заедно (нула лева). Това се нарича „Стабилност“. Мафията краде, народа плаща.
ОКАЗА СЕ, че в асфалта има повече варовик отколкото във водата, но за сметка на това във водата има повече уран. Това се нарича „убийство“.
ОКАЗА СЕ, че депутатите харчат десет пъти повече тоалетна хартия от всеки друг българин. Това се нарича „осир@не“.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.