Районна прокуратура - Благоевград изправи пред съда жена за измама

15 май 2019 09:34   1 коментар   5859 прочита


Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу З. С. за извършено от нея престъпление по чл. 212а

В периода от м. март 2014 г. до м. януари 2015 г., обвиняемата С. внесла компютърни данни в програмен продукт за автоматизация на финансово-счетоводна дейност „TERES“, ползван от търговското дружество „Б. “. Той се е използвал от фирмата за автоматизирана обработка на всички данни, свързани с работната заплата. Въз основа на тези данни автоматично се генерирали рекапитулации/обобщени ведомости за изплащане на дължимите данъци, осигуровки и заплати и общи ведомости за заплати на персонала за съответния месец. В тези разходи обвиняемата включила данни за положен труд и отпуск от лицето Г. С.

З. С. представяла тези ведомости на главния счетоводител и упълномощения представител на дружеството, като по този начин ги въвеждала в заблуждение и набавяла облага за себе си и въпросното лице. На свой ред и управителят на „Б. “ ЕООД бил въведен в заблуждение относно действителните разходи на фирмата, касаещи данъци, осигуровки и заплати на персонала.

В резултат на престъпните действия на З. С. на дружеството била причинена имотна вреда в общ размер на 1272, 82 лева.

Предстои делото срещу обвиняемата З. С. за неправомерно въвеждане на компютърни данни в счетоводната програма на „Б. “ ЕООД да продължи в съда.

И. Попов


Още за: прокуратура   атк   измама   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
15 Май 2019 11:32 | Катето
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Е, има и интелигентни "престъпници" в тоя град. Ама струва ли си за толкова пари, наистина?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката