Новините на югозападна България
Внимание родители: Германската полиция разпространи апел с ужасяващи снимки на дете, видяно в детско... Воля! Жени е в инвалидна количка, но продължава да покорява върхове със силата на духа си  Снимка: ezine.bgСелска кухня! Друсан кебап
   РегистрацияЗабравена парола

Прокуратурата в Благоевград изправи пред съда 2-ма за присвояване на автомобил и използване фалшиви документи пред нотариус


22 юни 2018 14:58  1 коментар   9671 прочитаРайонна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д. И. за присвояване на чужда вещ и А. П. – за съзнателно ползване на неистински официални документи.

Обвиняемият Д. И. (на 27 години) е осъждан за използване на чужд платежен документ и данни от него без съгласието на титуляра, за което му е било наложено наказание една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. През 2016 г. той е бил реабилитиран по право.

В продължение на близо седем години той живял на семейни начала с А. А., което приключило в началото на 2016 г. През този периода приятелката му придобила лек автомобил „Пежо 206“ на стойност 2500 лева, който бил ползван и от обвиняемия И.

След раздялата обаче всички документи за колата, включително и ключовете, останали у Д. И. Въпреки опитите на А. А. да защити своята собственост, като отправяла молби към него да й върне нейното МПС, тя винаги получавала отказ от негова страна. Освен това обвиняемият я заплашвал вербално – „ще запаля колата, ама няма да ти я върна; ще си понесеш последствията, ако продължаваш да си искаш колата”.

Вместо да върне лекия автомобил на пострадалата, Д. И. демонстрирал присвоителното си намерение с оферта за продажба на същия в интернет-сайта OLX, с цена от 3 999 лева, и поставил върху него лепенка с обява.

На 13. 09. 2016 г. обвиняемият Д. И. предал автомобила на другия обвиняем по делото - А. П. (на 26 години), който работел като кредитен консултант в финансова институция. На следващия ден същият прехвърлил правото на собственост върху МПС на В. В., който на свой ред разбрал за продажбата на „Пежо“-то от поставената на колата лепенка.

„Продавачът“ А. П., се снабдил с пълномощно и необходимите декларации, на които бил придаден вид, че са подписани от пострадалата А. А. и са нотариално заверени. Тези неистински официални документи, заедно с договора за покупко-продажба на МПС, удостоверяващи неговата представителна власт и правото на собственост върху лекия автомобил, той представил пред нотариус, който не се усъмнил в тяхната истинност.

Сделката била изповядана и „новият собственик“ регистрирал придобитата от него движима вещ по надлежен ред.

От заключението на съдебно-графическа експертиза, извършена в хода на досъдебното производство, се установява, че подписите положени в удостоверителните документи, представени пред нотариуса по време на сделката, не са положени от А. А.

Предстои делото да продължи в съда.

В. Анастасова

Още за: прокуратура  съд  вещ Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


1 коментар

23 юни 2018 12:17 | Брокера
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Рано или късно всеки си понася последствията.
Дано съда да им даде подходяща присъда.
Тея Иванови колко много хора измамиха, но в крайна сметка има възмездие.
На пострадалата желая търпение и успех.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.