Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап
   –егистрац舫абравена парола

ѕрокуратурата съобщи: ќбвин€ема за ѕ“ѕ на автомагистрала Д—трумаУ, отнело човешки живот, застава на подсъдимата скамейка


30 август 2018 09:18   4046 прочитаќкръжна прокуратура – Ѕлагоевград е внесла обвинителен акт срещу “.ћ., привлечена към наказателна отговорност за извършено от не€ престъпление по чл. 343 ,за ѕ“ѕ с причинена смърт

ќбвин€емата “.ћ. е правоспособен шофьор, от години живее и работи в √ърци€, като често пътува до Ѕългари€.

—утринта на 02.03.2016 г., заедно със сестра си, т€ тръгнала от гр. јргостолион в гр. √ърци€ за гр.  азанлък с управл€вани€ от не€ лек автомобил „Ќисан  ашкай“.  олата била натоварена с много багаж.

ќколо 19 ч. обвин€емата преминала през √ ѕѕ  улата и продължила да шофира по главен път ≈-79 в посока към гр. —андански. —лед пътен знак, обозначаващ кра€ на населено м€сто с.  улата, започвало включването на пътуващите в тази посока превозни средства в автомагистрала „—трума ј-3“ и съответно излизането от не€ за движещите се в обратна посока – към √ ѕѕ.

ѕо същото време в д€сна пътна лента, в посока от гр. —андански към √ ѕѕ  улата, се движел лек автомобил „ћитсубиши Ћансер“, управл€ван от гръцки€ гражданин – ’. . — него пътували двама негови сънародници.

ќколо 19:10 ч. автомобилът на ’. . бил изпреварен от движещата се в същата посока „’онда јкорд“, с водач  .ћ. ¬ същото време управл€ваната от обвин€емата кола, въпреки надлъжната пътна маркировка, последвана от друга, указваща площ забранена за движение на ѕ“—, и започващата след не€ двойна разделителна мантинела в началото на автомагистралата, навл€зла в л€вата (вътрешна) лента на насрещното платно за движение. ¬ не€, след приключване на маневра „изпреварване“, се движел леки€т автомобил „’онда јкорд“. ¬одачът му възприел като опасност движещи€т се срещу него „Ќисан  ашкай“ и му подал сигнал чрез превключване на светлините. ¬ъпреки това обвин€емата не преустановила неправомерното движение на автомобила си и закачила л€вото странично огледало на „’онда јкорд“, преди водачът му да успее да се престрои в д€сната лента за движение, за да избегне удара.

“.ћ. продължила да шофира в л€вата лента от насрещното платно със скорост 74 км/ч. ¬ този момент в същата пътна лента, със скорост около 120 км/ч (при разрешената до 140 км/ч), се движел управл€вани€т от гръцки€ гражданин автомобил „ћитсубиши Ћансер“. ¬одачът му предприел аварийно спиране и отклонил посоката на движение над€сно. ¬ъпреки че имала обективна възможност да възприеме движещото се срещу не€ ћѕ— и да спре преди м€стото на удара, обвин€емата не го направила, а се отклонила в същата посока.

ћежду „ћитсубиши Ћансер“ и „Ќисан  ашкай“ настъпил челен удар. ”правл€вани€т от обвин€емата автомобил се завърт€л, а други€т се преобърнал по таван. ¬следствие на сблъсъка водачът на „ћитсубиши Ћансер“ починал на м€сто, а на пътуващите с него били причинени множество и различни по вид телесни повреди.

ѕредстои насрочване на делото от съда.

¬. јндонова

ќще за: престъпление  работа  пътуване ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.